Tina Maze zmaga – zlato v superveleslalomu – dr. Andrej Stare poje Kakor vihar

Tina Maze je uspela v Sočiju. Dobila je drugo zlato olimpijsko medaljo – zlato, v veleslalomu. Pred njo je še slalom in upam, da se bo na progo podala povsem neobremenjena. Kljub temu, da so jo kavč komentatorji kritizirali v tej sezoni, pa je dokazala, da je iz zmagovalnega “testa”. Bravo Tina!

Vzdušje v Sloveniji je povsem drugačno, kot je sicer in tudi vzdušje televizijskih komentatorjev je #epic. Dr. Andrej Stare je med prenosom hokejske tekme z Avstrijo, ki so jo naši risi zmagali s 4:0 tudi zapel – Kakor vihar.

Posnetek je #epic in gre v anale zgodovine, tudi uspeh naših hokejistov, ki so sedaj med osmimi najboljšimi ekipami na svetu je #epic!

Bravo naši!
p.s.: a kdo pozna ta komad?? gre za staro himno Olimpije – http://45football.com/index.php?id=93

Pa še del razmišljanja izpred let, ki pride prav, ko se zavemo, da Tini ne gre vedno vse tako, kot si sama, ali pa si mi želimo!

Tina Maze (piše tudi blog) je smučarka podjetnica in kot takšna mora poskrbeti za svojo ekipo, je na Valu202 izjavil Janez Šmitek. Zelo dobro je opisal vso zadevo okoli Tine, ki zadnje čase buri naše “kavč komentatorje”, ki komentirajo njeno razmišljanje o tem, da bi zamenjala državo za katero tekmuje.

Andrej Stare: Kakor vihar… cela pesem from TV Kocevje on Vimeo.

Dr. Andrej Stare – Kakor vihar

Poleg tega pa je povedal še par zelo dobrih stvari glede Tine in njene samostojne poti, za katero sta se odločila z njenim izbrancem in trenerjem Andreo Massijem. Namreč podpira njeno odločitev, sploh v primeru, ko se smučarka in trener zbližata in bi bilo v reprezentaci precej težje funkcionirati, kot pa na samostojni poti. Poleg tega je Tina tudi oseba, ki funkcionira veliko boljše samostojno.

Ker me že nekaj časa fascinirajo “kavč komentatorji“, ki obvladajo vse športe v “nulo” in si dajo duška bo vsaki tekmi, kot bi oni imeli v žepu vsaj že pet olimpijskih medalj, še moje mnenje o tem.

Vsak športnik, ki mu uspe priti med svetovno elito, je temu cilju posvetil svoje življenje. Seveda je bil vsakemu športniku na začetku to užitek, vendar se je kasneje vse spremenilo v “štancanje”. Neskončno treniranja, odrekanja življenju in predvsem volje je potrebno, da nekomu uspe priti med svetovno elito.

Vendar Slovenci smo “čuden” narod. Če naši športniki uspevajo, potem smo na njih ponosni. Ko jim ne gre, vemo točno kaj delajo narobe in zakaj jim ne uspeva. Če bi “kavč komentatorji” bili trenerji, bi nastal velik problem. Vsi naši športniki bi imeli zlate medalje iz vseh tekmovanj. In Slovenija bi samo praznovala. No, kruta realnost je malce drugačna. Namreč veliko faktorje vpliva na športnika v odločilnem trenutku in ko se vse stvari “poklopijo”, pridejo tudi medalje. Pričakovati same odlične rezultate je pač nemogoče. In poskusimo spoštovati športnike za to kar so in za to kar počnejo. Tudi če ne zmagujejo.

Tina je odlična športnica in njena samostojna pot je bila njena izbira, ki se je pokazala za odlično. Če se bo odločila za nastopanje pod drugo zastavo, smo lahko nanjo ponosni, ker je naredila veliko za naše ostale smučarke in tudi za promocijo Slovenije. In nikar je ne pribijajmo na križ še preden se odloči za takšno, ali drugačno potezo. Namreč to je njeno življenje in prav je, da sama odloča o njem!

“Kavč komentatorjem” pa svetujem, da se enkrat spravijo v športno opremo in gredo poskusiti šport za katerega strokovnjaki so v varnem zavetju kavča. Včasih je realnost precej bolj kruta, kot pa izgleda preko TV ekrana. Ampak to je verjetno že povsem nepomembno, kajne?!

vihar