Neumne obljube pripeljejo do neumnih situacij. Predsednik Borut Pahor je javnosti po tekmi z Rusijo obljubil, da bo drsal eno uro za vsak gol, ki ga dosežejo naši hokejisti na olimpijskih igrah v Sočiju. Ker gre našim hokejistom odlično in so navdušili strokovno javnost, bo tudi Borut Pahor imel kar precej naporno delo. Njegova kvota, pred današnjo tekmo je 10 ur drsanja. In če bi včeraj Avstrijci malce dlje časa igrali brez vratarja, bi se ta čas lahko podaljšal še za par ur. Vendar naše #rise danes čaka tekma s Švedi, kjer pa vsi upamo, da jim bodo naši napolnili gol in bo tako imel predsednik Borut Pahor v dobrem še par ur drksanja, kot bi se izrazil dr. Andrej Stare, pred leti.

Kaj naj si človek misli ob takšnih obljubah? Po eni strani je povsem simpatično, če predsednik navija za našo hokejsko reprezentanco, po drugi strani pa je to precej smešna situacija za predsednika. Precej podobno, kot je bil obisk nogometašev v garderobi, ki ga je opravil pred leti in je bilo precej porogljivosti v javnosti zaradi tega. V bistvu ima vsaka funkcija svoja pričakovanja in standarde in kljub temu, da je Borut Pahor povsem ljudski človek, bi se moral zavedati, da čisto vsega pa tudi ne more storiti, kar mu pride na misel. Ali pa je to zgolj posledica tega, da Borut Pahor govori hitreje (tipka?!), kot misli?

Ali lahko v naslednji fazi njegovega zagona pričakujemo, da bo Borut Pahor skakal s skakalnice, ker bo Peter Prevc dosegel olimpijsko medaljo, ali pa smučal smuk na naslednjih olimpijskih igrah. Vsaka podobnost z Vanesso Mae je zgolj in samo naključna in plod moje domišljije. Upam, da bo njegovo drsanje prenašala RTV Slovenija na tretjem programu in upam, da se predsednik pri tem početju ne bo poškodoval, saj se verjetno vsi spomnimo njegovega padca s konja!

Danes pa naj naši #risi napolnijo gol Švedov in tako dodajo še par ur dodatnega drsanja predsedniku. Bo mogoče naslednjič, kljub vsemu žaru in veselju, premislil, ko bo obljubil kakšno podobno stvar.

Rezultati dosedanjih tekem risov:

  • Slovenija : Rusija 2:5 (strelci: Jeglič, Jeglič)
  • Slovenija : Slovaška 3:1 (strelci: Tičar, Razingar, Kopitar)
  • Slovenija : ZDA 1:5 (strelci: M. Rodman)
  • Slovenija : Avstrija 4:0 (strelci: Kopitar, Urbas, Kovačevič, Muršak)

In še dokazni material, da je Borut Pahor resno mislil s svojo obljubo in da v njegovi ekipi resno iščejo drsališče za, zaenkrat, 8 ur:

borut_pahor_ajax7