Neumne obljube pripeljejo do neumnih situacij. Predsednik Borut Pahor je javnosti po tekmi z Rusijo obljubil, da bo drsal eno uro za vsak gol, ki ga dosežejo naši hokejisti na olimpijskih igrah v Sočiju. Ker gre našim hokejistom odlično in so navdušili strokovno javnost, bo tudi Borut Pahor imel kar precej naporno delo. Njegova kvota, pred današnjo tekmo je 10 ur drsanja. In če bi včeraj Avstrijci malce dlje časa igrali brez vratarja, bi se ta čas lahko podaljšal še za par ur. Vendar naše #rise danes čaka tekma s Švedi, kjer pa vsi upamo, da jim bodo naši napolnili gol in bo tako imel predsednik Borut Pahor v dobrem še par ur drksanja, kot bi se izrazil dr. Andrej Stare, pred leti.

Kaj naj si človek misli ob takšnih obljubah? Po eni strani je povsem simpatično, če predsednik navija za našo hokejsko reprezentanco, po drugi strani pa je to precej smešna situacija za predsednika. Precej podobno, kot je bil obisk nogometašev v garderobi, ki ga je opravil pred leti in je bilo precej porogljivosti v javnosti zaradi tega. V bistvu ima vsaka funkcija svoja pričakovanja in standarde in kljub temu, da je Borut Pahor povsem ljudski človek, bi se moral zavedati, da čisto vsega pa tudi ne more storiti, kar mu pride na misel. Ali pa je to zgolj posledica tega, da Borut Pahor govori hitreje (tipka?!), kot misli?

Ali lahko v naslednji fazi njegovega zagona pričakujemo, da bo Borut Pahor skakal s skakalnice, ker bo Peter Prevc dosegel olimpijsko medaljo, ali pa smučal smuk na naslednjih olimpijskih igrah. Vsaka podobnost z Vanesso Mae je zgolj in samo naključna in plod moje domišljije. Upam, da bo njegovo drsanje prenašala RTV Slovenija na tretjem programu in upam, da se predsednik pri tem početju ne bo poškodoval, saj se verjetno vsi spomnimo njegovega padca s konja!

Danes pa naj naši #risi napolnijo gol Švedov in tako dodajo še par ur dodatnega drsanja predsedniku. Bo mogoče naslednjič, kljub vsemu žaru in veselju, premislil, ko bo obljubil kakšno podobno stvar.

Rezultati dosedanjih tekem risov:

 • Slovenija : Rusija 2:5 (strelci: Jeglič, Jeglič)
 • Slovenija : Slovaška 3:1 (strelci: Tičar, Razingar, Kopitar)
 • Slovenija : ZDA 1:5 (strelci: M. Rodman)
 • Slovenija : Avstrija 4:0 (strelci: Kopitar, Urbas, Kovačevič, Muršak)

In še dokazni material, da je Borut Pahor resno mislil s svojo obljubo in da v njegovi ekipi resno iščejo drsališče za, zaenkrat, 8 ur:

borut_pahor_ajax7

7 Responses to Predsednik Borut Pahor se bo nadrsal – gol Risov je ena ura drsanja

 1. Anonimnež pravi:

  Če ostane v Sočiju, za vedno, bo še najboljše in tam lahko “drsa” do onemoglosti.

 2. Janja R. pravi:

  Oprosti, Roni, samo ti si postal bolan. Resno bolan. Tako bolan, da si želiš naše zmage samo zato, da bi lahko predsednik, ki ga nisi preferiral, dlje drsal. Šport je ena redkih stvari, ki nas dandanes razveseljujejo in to zato, ker nima nič s politiko. Vsaj tisti pravi šport, kot je osvajanje medalj in zmagovanje, ne. Ampak ne, vedno se najde nek Roni Kordiš, ki bo svoje bolane politične frustracije in neumne namere šel preslikavat tudi na tako stvar. Tako bolan si, da enostavno ne zmoreš več brez SDS-a, Janše in vseh tistih politikov, ki ti kot Zaresovcu ne ustrezajo. Tako bolan, da se ne oziraš več ne na objektivnost ne na zdravo mero razuma. Ampak ok, tvoj blog, tvoj prostor za izživljanje tvoje psihopatije. Ko pa slišim, da svoje bolne namere turiš tudi v šport, takrat pa ne zmorem mimo tega.

  Sram te bodi!!!

  • had pravi:

   naslednjic, preden nekoga ozmerjas, da je bolan, se prepricaj ce to res drzi. in naslednjic, ko ti pride kaj taksnega na misel, se prepricaj, da sploh razumes napisano.

   razumem da pac ne razumes napisanega in mi je prav malo mar za to. ampak bolan, psihopatija in podobne stvari – no go. lahko pa kaj taksnega greva dokazovat kam drugam.

   in ne, nisem zaresovec.. me pa moti, da ima predsednik drzave toliko casa, da bo lahko 10 ur drsal – ker je kao kul.. stekas?

 3. Matej pravi:

  Haha, zgornji komentar pa je zame čisto mimo. Jaz razumem zapis v tej smeri, da se naj raje ukvarja s politiko in se ne trudi toliko pred kamero in s svojo ljudskostjo ampak naj raje s funkcijo, ki jo zaseda koristi ljudem.
  Enako sem bil razočaran nad njim kot predsedniku vlade, govoril, govoril naredilo pa se ni nič. Enako je s temi njegovimi performansi kot predsednik, lepo zgleda, efekt pa je minimalen. Verjamem pa, da koristi njegovemu ugledu.Slovenci veliko damo na obliko, na vsebino in dejanja pa zelo malo (razen v športu), ker, če temu ne bilo tako ne bi vedno znova nasedali na leporečje in obljube istih politikov.
  Od predsednika pa tudi ne pričakujem, da kida gnoj (razen kakšnega političnega, ki ga imamo na pretek), vsak naj dela tisto v čimer je dober in za kar se je odločil. V njegovem primeru je to politika in ne klovnovstvo…

 4. Hijena pravi:

  Še Birko z radia Antena, ki je dno dna, ima boljše domislice, kot Pahor.

 5. Janč pravi:

  Pravo vprašanje ni, kdo bo drsal, ampak kdo bo nadrsal.

 6. Borči pravi:

  V Sloveniji ljudje težko sprejmejo, da so politiki voljena funkcija. S kampanjo, pa naj bo še tako bebasta kot poharjeva, pač nabirajo glasove. In kdo zbere največ glasov je zmagovalec. Vse ostalo so samo nianse.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.