Google Map Maker

Google je pred parimi dnevi omogočil funkcionalnost Google Map Maker za Slovenijo in še par ostalih držav (Croatia, Estonia, Latvia, Lithuania, Slovakia, Greece). S tem je dal svojim uporabnikom možnost, da spreminjajo njihove zemljevide in dodajajo objekte, reke, železniške proge, lokalne značilnosti in politične meje (?), ceste in fotografije, predvsem pa da sami uporabniki poskrbijo, da so njihove karte natančne in ažurirane. Seveda se vsi popravki ne bodo takoj odražali na vseh Googlovih storitvah – namreč ti podatki se bodo po pregledu in odobritvi prikazovali tudi na Google Earth in Google Maps servisih.

Obogatite Google Zemljevide s svojim lokalnim znanjem
S programom Google Map Maker izboljšajte zemljevid z mesti, ki so za vas pomembna. Posodobite dejanski zemljevid, ki ga vidijo milijoni uporabnikov Google Zemljevidov.

Koristen nasvet – če imate svoje podjetje preverite podatke in jih spremenite, ali dopolnite. Tudi tako lahko najdete kakšno novo stranko. Ali pa preverite, če je vaš objekt na Google Maps in če vas to moti, imate možnost editiranja. Prav tako imate možnost spreminjanja navodil, kako se pride od ene do druge točke. V končni fazi je imel podobne funkcionalnosti Foursquare že pred leti, vendar orodja za urejanje ni dal na voljo širši javnosti, ampak je imel za to izbrane uporabnike, ki so potem presojali, kaj je potrebno preimenovati, združiti, ali pa preprosto izbrisati.

Veliko več informacij lahko dobite na uradnem forumu Google Map Maker Forum, ali pa preko Map Maker helpa.

maker1

maker2

maker3