Anuška Delić, novinarka Dela, je ovadena, ker naj bi razkrila tajne podatke, ki jih je zbirala Sova (vir)?! Problematično naj bi bilo njeno pisanje o povezavi med Blood and Honour in politično stranko SDS, predvsem ker je objavila nekatere podatke, ki jih je o desnih skrajnežih zbrala Slovenska obveščevalno-varnostna agencija. S tem naj bi storila kaznivo dejanje izdaje tajnih podatkov.

Ne bom sodil o tem, kje je dobila podatke in kako je prišla do njih. Nepomembno. Bolj pomembno je, da so ti podatki prišli v javnost in da se je začela polemika o desnih skrajnežih, ki očitno in zelo močno obstajajo v Sloveniji. Z njenimi članki se je malce več pozornosti posvetilo tem pripadnikom, ki so zelo dobro organizirano, kot je bilo razvidno iz dokumentarca Koalicija sovraštva. V njem je pojasnjena tudi vloga Sove in njenega poročila, ki ni nikoli prišlo v javnost takšno, kot bi moralo. Ampak je bilo zgolj zmanipulirano in nekateri podatki prikriti. Precej podobna zgodba, kot se je dogajala na #gotofje protestih, ko je množica naredila “sranje”, vendar se jih ni nikoli odkrilo, ali pa pripeljalo do sodnika.

Podatki, ki jih je zbirala Sova so bili verjetno zanimivi in kot takšni bi morali biti dostopni javnosti – če bi bili drugačni ti podatki, potem se mi poraja vprašanje, zakaj se ni nekaj naredilo na tem področju. Če je edini problem v tem primeru, da so to desničarski skrajneži in povezava s stranko SDS, potem je nekaj zelo gnilega v SOVI. Ali pa pač državljani, ki financiramo SOVO nimamo pravice izvedeti, kaj so oni “odkrili”. Ampak očitno nič pretresljivega, saj ni bilo racij in podobnih akcij nad temi skupinami. Se je pa pojavila informacija in sedaj se končno govori tudi o tem fenomenu, ki je prisoten v Sloveniji!

Kar pa me zelo skrbi pa so komentarji pod omenjenim člankom na Delu – očitno ne bomo nikoli šli preko Udbe, črnih, rdečih, belih,…

  • Upam, da bo dobila pet let pokvarjenka! Ko vaš cajtng objavlja slike rdečih ekstremistov iz Dražgoš, tudi z orožjem, je pa to nekaj najbolj normalnega..???? Berite malo evropske resolucije, ki nacizem in komunizem v celoti izenačujejo in se držite tega…!!!!!
  • Anuška je objavila, kar ji je namenila Udba. Vsi ostali smo žrtve te mafijske združbe.

Kaj naj napišem za konec? Ko se bo SOVA prenehala ukvarjati z neumnostmi in bo podatke, ki jih ima objavljala in ozaveščala javnost, potem ne bo potrebne Anuške Delić. Ali je dobila podatke od Sove, sploh ni več vprašanje. Javnost ima pravico do informacij in ne, takšne informacije ne morejo biti skrite za oznako tajno!

Anuška, še naprej pokončno držo, predvsem pa še veliko takšnih in podobnih člankov, ki prikažejo, da ni vse točno tako, kot bi moralo biti v naši prelepi deželi!

sova