Danes, 26.2.2014, ob 20.00 uri se začne nov resničnosti šov – Sladko življenje, na Planet TV. Nina Šušnjara, Vesna Jankovič, 6pack Čukur, Teja in Jani in Andrej Milutinović vam bodo razkrivali, kako potekajo njihovi dnevi. Čak mal! Kaj? Dobili bomo vpogled v to, kaj “znane” osebnosti v Sloveniji počnejo čez dan in kaj počnejo doma.

V bistvu je koncept povsem simpatičen, če bi imeli v Sloveniji res znane, zvezdne osebnosti. Na žalost, ali pa na srečo jih nimamo in imamo samo zvednice in zvezdnike, ki jih ustvarijo mediji. Namreč, če se o nekom veliko piše in govori, potem je že zvezdnik, dasiravno ni v življenju storil nič zvezdniškega. Primer – Damjan Murko, ki “naj bi” zavrnil sodelovanje v tem resničnostnem šovu.

V Sloveniji je recesija zvezd – v zadnjih parih letih nismo dobili nobenega presežka, oz. nobene zvezde, ki bi vsaj malce popestrila nabor trenutnih. Sodbo o tem, kdo od njih je dejansko zvezda, prepuščam vam – Damjan Murko, Špela Močnik, Jasna Kuljaj, Sanja Grohar, Ota Roš, Alja Klapšič, Špela Močnik… Imena so pobrana iz spletnega portala namenjenega tovrstnim zgodbam in tukaj so imena, ki sem jih dejansko že slišal. Ko na drugem portalu berem imena, se mi zdi, da so to ljudje iz nekega drugega osončja – Božo Proda, Stefan Šumanac-Šumi, Nataša J. Žagar, Erik Felicijan, David Grom. In dobim občutek, da v Sloveniji obstajata dve katergoriji – “zvezdniki” 1. kategorije in “zvezdniki” 2. kategorije, ki se po vsej možnosti med seboj niti ne poznata, niti ne sovpadata v isti kontekst.

Torej, kdo so ti ljudje, ki nam bodo prikazovali svoja življenja?

  • Nina Šušnjara – oblikovalka, ki se redno pojavlja v nekaterih revijah in v oddaji Pop In. Je zanimiva? Ne vem, v bistvu mogoče bo za koga, ki ga zanima, kaj počnejo oblikovalci, sicer pa dvomim da je zanimiva za širšo javnost.
  • Vesna Jankovič – premalo vem o njej, sploh o tem, s čim se sedaj ukvarja. Vendar je bila snaha Zorana Jankoviča, nekoč pa tudi manekenka. Je zanimiva? Odgovor je podoben prejšnjemu. Tistim, ki “sovražijo” Zokija, bodo verjetno z veseljem pogledali ta del, sicer pa dvomim, da res Slovence zanima, kaj se dogaja z njo.
  • 6pack Čukur in Nika – glede na to, da je 6pack doživel svojo slavo pred leti, vendar je po drugi strani njegova Nika dokaj provokativna, bi znal biti ta del celo gledljiv. Če se bo dogajal v Velenju še posebej, sicer pa dvomim, da ljudi zanima, kaj se dogaja za vrati njune spalnice?
  • Teja in Jani – najbolj znana obraza iz resničnostnega šova Gostilna išče šefa bi lahko bila precej zanimiva, če bi pokazala, kako poteka njun dan ko sta “gostujoča” kuharja nekje v tujini. Glede na to, da sta se zaljubila v šovu in potem začela s skupnim življenjem, bi lahko vse skupaj izpadlo precej gledljivo.
  • Andrej Milutinović – o njem vem samo to, da je trener fitnesa in bo verjetno zanimiv za dekleta, ki rada pogledajo “nabildano” telo. Ali je zanimiv? Nimam pojma.

Torej, se vam zdijo zanimivi ljudje, ki bodo predstaljeni v Sladkem življenju? Je njihovo življenje res sladko, ali pa so preprosto podobni vsem ostalim?

Mogoče za razmislek – naslednji resničnosti šov naj ne bo sestavljen in “zvezdnikov in zvezdnic”, ampak naj predstavlja povsem povprečnega Slovenca, ki mora s 800 euri plače preživeti družino (2 otroka). Tak vpogled bi dejansko prikazal kako živimo ljudje v Sloveniji in ne bi kazal “blišča in zvezd”, ki jih bomo videli sedaj.

p.s.: zakaj tale zapis? Ker sem danes na #hodok videl že naslednjo “znano” Slovenko, ki so jo snemali kako je Lepi žogi hodok!

Kje lahko spremljate resničnstni šov Sladko življenje:

sladko_zivljenje