Booking.com je #topshit servis za rezervacijo hotelov pri nas in v svetu. V svoji bazi ima preko 400.000 hotelov in uporabniki so napisali že več kot 26.000.000 ocen hotelov! Ta dodana vrednost je razlog, zakaj preko njih vedno preverim vsak hotel, v katerem sem namenjen. Različni ljudje, različni opisi in ocene, vendar realnost je nekje vmes.

Poleg tega, da obstaja tudi njihova aplikacija za pametne telefone, imajo še dodatno aplikacijo Hotels for Tonight – Booking.com Tonight, ki pa uporabnikom omogoča dostop do najugodnejših cen hotelov v zadnji minuti. Aplikacija Hotels for Tonight je namenjena ljudem, ki pogosto menjajo svoje načrte in ne vedo točno, kje bodo zvečer pristali. Aplikacija je namenjena ravno “last minute bookingu” hotelskih sob, ki jih lahko iščete po različnih kriterijih – oddaljenosti od kraja, kjer se nahajate, kategoriji, ceni, oceni..

Popusti so ogromni – do 70% v primerjavi z originalnimi cenami. Aplikacija zahteva številko vaše kreditne kartice, preko katere se izvrši rezervacija, vendar šele na samem mestu se rezervacija tudi izvede in znesek prenese. Zadeva v praksi deluje več kot odlično in nemalokrat so bili v hotelu presenečeni, ker niti sami zaposleni niso vedeli, da se lahko dobi tako poceni sobo pri njih.

Če sem iskren – že mnogo let pizdim nad našimi hoteli, ki so po sezoni vedno prazni, njihove cene pa tako navite, da se človek niti ne odloči, da bi preživel noči v tem hotelu. Nikoli nisem povsem razumel logike, da je boljše imeti skoraj prazen hotel, kjer so vseeno prisotni stroški, kot pa imeti nižje cene in hotel poln. V tujini so cene sob preko te aplikacije tako ugodne, da si lahko mirno privoščiš sobe, ki si jih za regularno ceno ne bi nikoli. V Italiji je bilo znižanje cene hotela iz 199 eurov na 90 eurov. In ne, soba ni bila v kleti, ali pa nad kuhinjo!

Dolpoteg:

Obstaja še cel kup podobnih aplikacij, ki ponujajo last minute ugodne cene, vendar od vseh, ki sem jih preizkusil, je aplikacija Hotels for Tonight bila še najbolj uporabna, predvsem pa so bile tudi cene precej nižje, kot na podobnih aplikacijah. Na žalost je samo za iPhone telefone!

saturnia_tuscany_hotel6

20140310-081845.jpg

20140310-081903.jpg

20140310-081919.jpg