Na televiziji sem opazil oglas Tušmobila za njihov Najbližji Premium paket, ki pa ni pritegnil pozornosti zaradi kreativnosti, ampak primerjalnega oglaševanja. Primerjalnega oglaševanja, ki pa je napačno, ali zavajajoče! Namreč Tušmobil ponuja Najbližji Premium paket, ki omogoča neomejenost klicev in sporočil ter ogromno interneta. Po posebni ceni le 14,90 EUR. Tušmobil v oglasu primerja svoj paket s paketom Neskončni S Simobila in Neomejeni B Telekom Slovenije.

Spodaj so izseki iz oglasa in njihova primerjalna tabela, iz katere se jasno vidi, da nekaj ne gre skozi:

simobil

telekom

tusmobil

Ali je napačna tabela (ni!), ali pa so pri Tušmobili naredili zelo veliko napako, ko so ustvarjali TV oglas. Produkcija in medijski zakup takšnega oglasa nista ravno poceni, predvsem pa sta za potrošnike zavajajoča!

V TV oglasu Tušmobil pravi, da so cenejši za 26% od Telekoma in od Si.mobila 29%. Vendar pogled na tabelo prikaže pravo stanje! Tušmobilov paket je od Telekomovega cenejši za 35% in ne za 26%?!

Neomejeni paketi so definitivno nekaj, kar je trend v Sloveniji, saj vsi trije operaterji ponujajo to možnost. Vendar vseeno pozor pri Tušmobilovem paketu! Njihov prenos podatkov zajema 500MB, vendar so zastonj zgolj, če je vaš telefon v njihovem omrežju! V nasprotnem primeru se nacionalno gostovanje zaračuna posebej. Če bi npr. vključenih 500MB porabili v nacionalnem gostovanju, bi vas to stalo 250 eurov.

p.s.: ugane kdo, kdo je prvi ponudil te neomejen pakete, kdo drugi in kdo zadnji?

)

14 Responses to Tušmobil Najbližji Premium oglas – zavajanje, ali neznanje matematike?

 1. zaj pravi:

  šalabajzerji.. saj povsod zraven mečejo ta drobni tisk, da gostujejo na telekomovem omrežju in majo samo “80%” pokritost v državi, narekovaji zato, ker je še to vprašljivo..

 2. Mija Mikon pravi:

  Zakaj je oglas zavajujoč, je povsem na mestu in je relano stanje na trgu telefonije. Tušmobil je daleč najbolj poceni operater in zakaj bi plačevali za podobne storitve več če to ni potrebno. Kar se gostovanja tiče pa takole. Tale opcija da lahko gostuješ (nacionalni roaming) je le dodatni plus za vse uporabnike, ki naredi paket še boljši. Je pa res, da je tega gostovanja vedno manj. Kaj pa se recimo zgodi pri Simobili če ni signala? Nič. Si nedosegljiv. Pri tušmobilu pa nisi in to je kvečjemu dodatni plus. Pa saj lahko pri vsakem paketu z dodatnim doplačilom zakupiš tudi te enote v gostovanju. Še vedno ceneje kot pa paketi pri konkurenci!

  • had pravi:

   kar ne drzi.. tudi pri tusmobilu, ki je v telekomovem gostovnju, si lahko brez signala.. da tega, da si nedosegljiv, ko telefon preklaplja med omrezji, niti ne omenjam..

   torej ni vse tako barvno, kajne?

   • Mija Mikon pravi:

    Če preklapljaš med omrežji??? Pa saj to je samodejno, zakaj ne bi bil dosegljiv? Že ti tvoji zapisi na Tušmobilovi FB strani povedo vse. Si v zmoti in ne vem zakaj si nočeš priznati. Lepo so ti tudi tušmobilovci odgovorili in obrazložili. Pa tudi tole tvoje skakanje z obrazložitvijo najprej o radijskem omrežju, potem pa so bile problem že cene. Jaz vem da največ profitiram ravno na Tušmobilu, pa še najceneje pridem skozi. Reklama ni zavajujoča, meni ni tukaj nič spornega.

    • had pravi:

     ce se enkrat preberes zapis, ti bo jasno, kaj me je zmotilo.. cene in gostovanje.. jeap in se vedno me ni nihce preprical, da je to, kar pocne tusmobil dobra poslovna praksa.. namrec, ce mi prijatelj, ki je vesc uporabnik pametnih telefonov pove, da je dobil poloznico za vec kot 100 eurov, je potem tukaj en tak majcken problem.. namrec verjetno ne pogleda vsak, vsakic, ko uporablja prenos podatkov, v katerem omrezju gostuje.. sploh, ker si pri drugih dveh operaterjih vezan na njegovo omrezje in se ti kaj taksnega ne more zgoditi..

 3. Enej Grad pravi:

  Reklamo sem videl na televiziji, prebral sem si tudi tvoje razmišljanje in pa odgovore Tušmobila na facebook strani. Roni za kakšno zavajanje gre? Tako tušmobilov paket kot paket konkurentov velja za radijsko omrežje operaterja in to je navedeno. Tukaj ni nič spornega. Kateri operater pa ima v celoti pokrito vso Slovenijo? Mi je pa čudno kako obračaš ploščo med razmišljanjem in skačeš malce, sem malce tja. Najprej si napisal, da zavajajo z radijskim omrežjem, potem, da zavajajo s ceno. Meni se bolj zdi da zavaja tale tvoj zapis na blogu in tvoje razmišljanje, ki ni pravilno. Čemu je to potrebno?

 4. Rebeka Pohlin pravi:

  V tem primeru oz. v tvojem zapisu ni zaznati nobenega zavajanja ali pa neznanja matematike. Meni so stvari logične in mislim, da je Tušmobil v tem primeru pravilno pristopal in ne gre za napačno naslavljanje končnim uporabnikom. Nikjer tudi ni zaslediti, da bi na grd način blatil nad konkurenco ampak le logično predstavil paket, ki je res veliko bolj cenejši od konkurence. Ko pa je že toliko govora o gostovanju pa lahko rečem le to da je to kvečjemu za uporabnika dodaten plus, ki lahko v določenih situacijah veliko pomeni.

 5. Iza Snoj pravi:

  Tudi meni je tale tvoj zapis čisto mimo. Zavajš in mešaš meglo ti, ne Tušmobil. Niso naredili čist nič spornega in tudi vsi izračuni so točni. Sporno ni niti oglaševanje. Ne vem zakaj še vedno trdiš svoje če so pa ti že vsi na dolgo in široko povedali da nimaš prav. Očitno nočeš razumeti stvari, zakaj pa veš samo ti. Pa tudi tale tvoj komentar, da ko uporabljaš prenos podatkov da ne veš v katerem omrežju si je zvit iz trte, saj lepo na telefonu ves čas piše v katerem omrežju si. Mogoče pa samo ti ne vidiš???

  • Matty pravi:

   Ne da bi se v vsem strinjal s hadom, vendar… Si ti preracunala? Ker definitivno Mobitelov paket, ki je drazji od Simobilovega ne more biti v % cenejsi od Simobilovega…

   Al pa…. Kreativno racunovodstvo je zelo razsirjeno pri nas

 6. mrgoda pravi:

  wow štiri fake komentatorji, moj poklon TUŠMOBIL :D

 7. Enej Grad pravi:

  Mrgoda…da sem jaz fejk profil? Haluciniraš ti malo? Če lahko drugi podajo svoje mnenje, potem ga lahko podam tudi sam. Ne navijam za nobenega operaterja, samo se mi pa ne zdi prav, da se tako neupravičeno šinfa nekaj kar ne drži. Enako bi bilo s Simobilom, Telekomom in Debitelom :) Za tvojo vednost! lp, Enej

 8. Miki pravi:

  Ne kapiram točno sicer kje je zavajanje (da so še bolj poceni, kot drugi 35% namest 26? :) AMPAK:
  – kdo je sposoben vsakič ko dobiš pošto na mobilca, gledat na katerme omrežju si?
  To pomeni,da ne smeš met vklopljenga preverjanja epošte. Samo ročno pred pogledom na ime omrežja. Komično v 2014, nepraktično.

  – omrežje Tušmobila. To je svoje poglavje. Če imaš tok slabo pokrito omrežje, da moraš met rezervo od drugega – to je prednost? Pa še zaračunajo ti?

  Mimogrede, sem preklopil iz SiMobila na Mobitel zaradi cene, pa ugotavljam da na 75% kjer mi je simobil delal s 3G, ima Mobitel samo EDGE – :/ … so pa cenejši.

  Sam naj mi kdo reče, da je nekdo najboljši, vsi so podoben škart.

 9. Matej pravi:

  S tem zapisom si res malo mimo za razliko od ponavadi…

  Najprej glede %, če ne bi naredili kot so, ter bi naredili po tvoje bi se hitro našel kljukec, ki bi rekel da zavajajo, ker je pri Telekomu 512 MB in ne 500 MB, tako so naredili prav in zajeli 12 MB po ceniku in dejansko izenačili paketa.

  Glede gostovanja pa tudi pretiravaš, saj te nihče ne sili, da ga uporabljaš, lahko imaš na ročno izbiranje omrežja ali v celoti zablokirano. Nas so pri sklenitvi pogodb opozorili na to in ni bilo nikoli težav. Stroški pa so se ob večjih količinah storitev zmanjšali za 50%. Smo bili pri vseh 3 operaterjih (pred tem dalj časa Mobitel, 2 leti Simobil, 2 leti Mobitel, 3 leta Tušmobil) in kar se omrežja in signala tiče je bilo približno enako na naših lokacijah. Ni pa Lte, kar pa zaenkrat ni tako moteče.

  Sam izraz gostovanje in ceno pa se tako pozna iz tujine in se ve, da ni zastonj, edino kar bi lahko naredili je to, da je privzeto zablokirano in se ga po želji uporabnika omogoči, če je razlog za to, da je tako preslaba pokritost pa naj drugi povedo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.