Na televiziji sem opazil oglas Tušmobila za njihov Najbližji Premium paket, ki pa ni pritegnil pozornosti zaradi kreativnosti, ampak primerjalnega oglaševanja. Primerjalnega oglaševanja, ki pa je napačno, ali zavajajoče! Namreč Tušmobil ponuja Najbližji Premium paket, ki omogoča neomejenost klicev in sporočil ter ogromno interneta. Po posebni ceni le 14,90 EUR. Tušmobil v oglasu primerja svoj paket s paketom Neskončni S Simobila in Neomejeni B Telekom Slovenije.

Spodaj so izseki iz oglasa in njihova primerjalna tabela, iz katere se jasno vidi, da nekaj ne gre skozi:

simobil

telekom

tusmobil

Ali je napačna tabela (ni!), ali pa so pri Tušmobili naredili zelo veliko napako, ko so ustvarjali TV oglas. Produkcija in medijski zakup takšnega oglasa nista ravno poceni, predvsem pa sta za potrošnike zavajajoča!

V TV oglasu Tušmobil pravi, da so cenejši za 26% od Telekoma in od Si.mobila 29%. Vendar pogled na tabelo prikaže pravo stanje! Tušmobilov paket je od Telekomovega cenejši za 35% in ne za 26%?!

Neomejeni paketi so definitivno nekaj, kar je trend v Sloveniji, saj vsi trije operaterji ponujajo to možnost. Vendar vseeno pozor pri Tušmobilovem paketu! Njihov prenos podatkov zajema 500MB, vendar so zastonj zgolj, če je vaš telefon v njihovem omrežju! V nasprotnem primeru se nacionalno gostovanje zaračuna posebej. Če bi npr. vključenih 500MB porabili v nacionalnem gostovanju, bi vas to stalo 250 eurov.

p.s.: ugane kdo, kdo je prvi ponudil te neomejen pakete, kdo drugi in kdo zadnji?

)