Je bella cesta ni tako bella – Klemen Slakonja in Denis Avdič

Je bella cesta je nov presežek slovenskega zabavnega programa. Dolgo pričakovana oddaja, je včeraj končno ugledala luč sveta in pričakovanja so bila velika. Tudi dejstvo, da je voditelj Klemen Slakonja, je pripomoglo k temu, da sem kot gledalec pričakoval presežek, predvsem pa nekaj povsem novega. Vendar upanje je bilo kratkotrajno. Mogoče jaz nisem njihova ciljna publika, ali pa samo ne razumem humorja, ker ne gledam domačih humorističnih oddaj, ali pa poslušam komercialnih radijskih postaj – glede na to, da je bil prvi gost ravno Denis Avdič.

Jaz sem bil prepričan, da je ta oddaja bila šele včeraj predvajana prvič, vendar je to že “druga sezona”, saj je bila “prva sezona” predvajana že oktobra. Zapisa ne bom spreminjal, kljub temu, da sem bil prepričan, da je to včeraj prvič na sporedu. V tem primeru, pa je še toliko več vprašanj, ki se mi zastavljajo in na katere ne najdem odgovorov!

POP Tv je za to oddajo zapisal:
Je zabava s Klemenom Slakonjo in GOSTI. Je oder šov točk in PREOBRAZB. Je PRILOŽNOST za talentirane imitatorje. Je tvoj čas za samo TVOJO ZABAVO. Še vedno bella, a DRUGAČNA. JE BELLA CESTA II.
NA POP TV… kje pa drugje.

Nisem bil samo jaz, ki je negodoval nad oddajo – odzivi na Twitterju so bili precej podobni in niso bili polni navdušenja in smeha. Ravno obratno. Oddaja, kljub temu, da naj bi bila zabavna, ni izpadla tako. Odzivi na Twitterju so bili več ali manj negativni in definitivno oddaja ni izpolnila pričakovanj.

Kaj je mene zmotilo?

  • Klemen Slakonja je oseba, ki je zanimiva, zabavna, predvsem pa se mi je do zdaj zdel sposoben imitator, vendar mu voditeljstvo malce šepa. Ali se je v zadnjem času spremenil ali pa je zgolj format oddaje takšen, da ne pride do izraza. Kot da je vse skupaj na silo narejeno (pa vem, da ni) in je zmanjkalo energije za sam performans.
  • Format oddaje je deja vu – vzameš nekaj, kar je že bilo narejeno in malce spremeniš in izpljuneš na trg. Raja bo nasmejana in vsi bodo navdušeni.
  • Humor, ki se uporablja v Je bella cesta meni osebno ni smešen. Mogoče se še kdo drug najde v tem, vendar jaz se med oddajo nisem niti nasmehnil, kamoli nasmejal.
  • To, da se v prvo oddajo povabi Denisa Avdiča bi lahko vzel kot pozitivno, če bi izpolnil pričakovanja – oz. če bi ta duet izpadel dvojno zabavno. Ravno zato, ker ne razumem takšnih in drugačnih šal, ki so del programa komercialnih radijskih postaj, le teh ne poslušam.
  • Tekmovanje imitatorjev – lahko bi izpadlo zanimivo in bilo svetla točka oddaje, ampak je bilo preveč na silo in že vsaj 100x prežvečeno.

Suma sumarum – oddaja, ki je obljubljala veliko, voditelj, ki ni nikoli razočaral do sedaj, skupaj pa je izpadlo vse skupaj precej nezabavno in dvomim, da bom dal oddaji še eno možnost. Škoda, da je Klemen Slakonja sprejel vodenje tega šova!

 

 

 

 

 

 

jebellacesta

  1. Vsi lahko serjete po voditeljih in komedijantih … bil bi čas, da še vi pokažete kaj znate .. očitno se imate za boljše od njih… in ne, ne gledam televizije sploh … uporabljam zgolj telefon, tablice, računalnike…
    lep pozdrav, r00t

Komentarji so zaprti.