2048 – spletna igra, ki povzroči odvisnost

Spletna igra 2048, ki jo je naredil Gabriele Cirulli, je ena izmed najbolj adiktivnih spletnih igric, ki sem jih igral. Narejena je na podlagi iOS igre 1024 in ima v samem bistvu povsem preprosto mehaniko. Uporabnik mora s pomočjo kurzorskih tipk sestavljati številke na igralnem polju 4×4, ki se, ko sta dve številki enaki, združita v novo številko. 2+2 postane štiri in 4+4 postane osem. Tako vse do najvišje možne številke, ki jo je mogoče doseči v 4×4 prostoru.

Zakaj je 2048 postala fenomen? Kot sem napisal že za igro Flappy Bird je pomembno, da je spletna igra preprosta – 2048 lahko igrate tudi povsem brez razmišljanja – samo pritiskate kurzorske tipke in boste dosegli nek rezultat. Vendar ko uporabnik odkrije, da se da doseči boljši rezultat, če ob tem razmišlja še o naslednji potezi in kako bo povečal skupni rezultat, pa vse skupaj šele postane zanimivo.

Seveda je, kot je navada na spletu, zelo na hitro nastal še cel kup izpeljank te igre, ki se med seboj razlikujejo v velikosti igralne površine, o možnostih (auto run), o figurah, ki nadomeščajo številke in podobno.

Da se ne boste jezili, ko boste naslednje dneve in noči igrali to igrico! Jaz sem vas opozoril na to! Totalno adiktivna igra je in bi morala imeti opozorilo – Pred uporabo natančno preberite navodilo. O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

2048

 

Komentarji so zaprti.