had blog naprodaj – bi kdo kupil delnice had.si bloga, ali pisal zanj?

Ideja ni nova. Prvič sem na to idejo prišeč že leta 2008. Ne spomnim se povsem natančno, zakaj takrat te ideje nisem realiziral, saj je bil čas pravi – blogi so bili na vrhuncu, konkurenca je bila velika, predvsem pa so ljudje upali, da bodo blogerji spremenili svet in utečene rutine.

Še vedno razmišljam precej podobno – kako priti do monetizacije vsebin, ki jih ustvarjam. Namreč od oglaševanja v Sloveniji se ne zasluži mesečno niti za eno dobro kosilo, PR člankov ne objavljam, niti jih nikoli nisem in ne bom. Subliminalna sporočila mi ne gredo ravno najboljše od rok, saj ne znam biti tako subtilen, da ljudje tega ne bo opazili. Na žalost ni več blogerskih prepirov (Dajana, Crnkovič in podobni), ki bi dvigovali prah in bi obiskovalci komentirali v neskončnost. Prav tako pa sem že malce prerastel gole ženske, ki sem jih z največjim veseljem objavljal. V bistvu sem v vsem tem času malce odrastel in predvsem postal malce bolj resen, kajne?

Kuj železo, dokler je vroče.

Internetni svet se vsak dan spreminja. Kar je bilo včeraj še #topshit, je danes povsem mimosunjeno. Kar smo včeraj vsi počeli, danes počnejo samo še hipsterji. In očitno je napočil sedaj čas, da se dejansko poslovim od svojega bloga in naredim korak naprej – v katerokoli smer me bo življenje že zapeljalo.

Odločitev sicer ni bila preprosta, vendar sem se dejansko odločil, da prodam had blog najboljšemu ponudniku, ali pa naredim par sprememb, ki bodo imele vpliv na vse skupaj. Ker ne vem kolikšno začetno ceno naj postavim, to prepuščam potencialnim kupcem. Pridržujem si pravico da bloga ne prodam, če se mi cena ne bo zdela smiselna ali če bo prenizka!

Druga možnost, v primeru, da prva možnost pade v vodo pa je, da bi razpisal določeno število delnic, ki bi bile vezane na sam blog in bi jih dal v obtok. S tem bi pridobil nekaj kapitala, mogoče bi pridobil kakšnega novega pisca, predvsem pa medijsko opozoril da se tudi to da narediti z blogom. Seveda bi moral tole povsem razdelati in predvsem se posvetovati s pravniki, kako se lahko lotim takšne stvari, saj ne bi rad nikogar nategnil. Ideja se mi zdi precej nora in bi verjetno lahko padla na pozitivna tla in bi bila zanimiva za kakšnega potencialnega vlagatelja.

Tretja možnost, ki jo že dlje časa preigravam in se mi zdi še najbolj primerna pa je, da bi s pomočjo novih piscev ustvarjal dejansko digitalni medij – z različnimi vsebinami, z različnimi pogledi, predvsem pa s širšim naborom tem, ki bi jih različni pisci pokrivali. Povsem po vzoru primerov iz tujine, ki so nekoč bili “one man bandi”, sedaj pa so eni izmed najbolj branih portalov na svetu. Ideja je sicer odlična, vendar potrebuje dodatno “piljenje”, predvsem pa točno uredniško politiko in cel kup piscev, ki bi mi pomagali ustvarjati vsebine. In v povezavi s tem, bi šla druga možnost še veliko lepše zraven – saj bi potreboval nagrajevanje piscev!

Vsa vprašanja glede nakupa sprejemam v komentarjih ali pa na mail naslov info at had.si! Vnaprej hvala za vaše ponudbe! Če ima kdo še četrto, peto in šesto možnost, pa na dan z njo! Hvala

had-odkrije-had-02

  1. Ideja ni slaba, če se prodaja že vsak drek, ne vem zakaj se ne bi še ta.

  2. “Namreč od oglaševanja v Sloveniji se ne zasluži mesečno niti za eno dobro kosilo,” mogoče to velja zate, ostali kar dobro živimo :) Pa sploh nismo internetni guruji, kot ti.

    1. imas pac znanje, ki ga jaz nimam.. kar ni slabo, sploh.. verjetno pa ne pises bloga v slovenskem jeziku?

  3. Samo na tem zapisu je 11 reklam…
    Sem jih prav šel preštet, ker sicer jih itak ne opazim…

  4. Spoštovanje za vztrajnost in zavidljivo visok obisk. Prepucavanja komentatorjev ne bi komentiral.

Komentarji so zaprti.