Vinko Gorenak, bivši minister za notranje zadeve, je sedaj poslanec stranke SDS v parlamentu. Piše tudi blog in se aktivno vključuje v debate na Twitterju. Ni ravno vešč v postavljanju vejic in na sploh mu pravopis ni ravno najboljša stran. Ampak to niti ni pomembno. Bolj pomembno je, kako se on obnaša na družbenih omrežjih – kako zaničuje ostale in kako se, kot nekdo, ki bi moral delati v dobro ljudstva postavlja nad ostale.

O Vinku Gorenaku sem pisal že parkrat – vedno na podobno tematiko:

Tokrat pa me je zbodel njegov odgovor uporabniku @vanfranco, ki ga je pobaral glede njegove “prvoaprilske” šale, ki ni bila to:

Odgovor, ki ga je zapisal na Twitterju Vinko Gorenak me je dobesedno sezul in mi dal misliti – kako hudiča bivši minister ve, kdo je @vanfranco in koliko podatkov imajo ti ljudje dejansko o nas? A ni to malce “spooky”?

 

Vendar to še ni bilo dovolj. Vinko Gorenak je bil očitno v zaletu in je začel streljati kozle.

 

Zakaj me je zmotilo vse skupaj? Stvar je dokaj preprosta. Razumem, da človek ne zna postavljati vejic, da mu pravopis ni najboljša stran, vendar v končni fazi je ta človek na plačilni listi državljanov. Namesto da bi se obnašal normalno – če mene kdo opozori, da imam pravopisne napake, jih takoj popravim in se opravičim, je on začel s protiofenzivo, ki pa je izpadla vse prej kot dobro.

Namreč, če ima Vinko Gorenak dejansko podatke o uporabniku @vanfranco, potem me zanima, od kje jih ima. Jih torej v SDS zbirajo in imajo od vsakega tviteraša “kartoteko”? Malce preveč naključij, predvsem pa malce preveč čudno je tole, da bi lahko mirno požrl vse skupaj in šel naprej. Odgovora seveda ne bo nikoli!

vinko

Če želite vikend s Citroenom DS4, pa lahko to storite s klikom na spodnjo fotko, ali tukaj – https://www.had.si/blog//linijads/

citroen ds4 fotografije 04 Vikend s Citroenom nagradna igra

5 Responses to Vinko Gorenak in njegov ton komunikacije na Twitterju #wtf

 1. Vili Manili pravi:

  Imam občutek, da desni tviteraši kar tekmujejo v posnemanju Janeza Ivana Janše in njegovih žaljivih in zaničljivih tvitov. Gorenak ni nobena izjema.

 2. Aleš pravi:

  Saj je napisal od kje ga pozna – iz lokalnega okolja. “Opravljanje” je pa nekaj precej običajnega – nekateri govorijo kdo ima s kom spolne odnose, nekateri o plačah, drugi o drugih aktivnostih itd. Glede tega niti ne vidim problema, problematičen je način odziva – pa tudi slovnica bi lahko bila precej boljša – ampak v parlamentu sedijo predstavniki državljanov.

 3. jin pravi:

  Gorenak ni nobena izjema, kar se tiče stila pisanja med desnosučnimi politiki in komentatorji. Vedno samo napad in zaničevanje nasprotnikov. Včasih imam občutek, da obstaja nek šnelkurz, kjer se učijo uporabe ključnih besed kot so strici iz ozadja, udbomafija, murglje, levi fašisti in podobno :)

  Je pa Vinko, če ga ne jemlješ preveč resno, lahko tudi zabaven. Kaj vse on ne pove.

 4. Boštjan pravi:

  Mene pa poleg vsega skrbi dejstvo, da (poleg vrlega dr. Gorenaka) poznam še precej drugih, z nazivi do bolečine krancljajočih se doktorjev, ki ne poznajo osnov slovnice in pravopisa. V tem smislu je gotovo prvi med enakimi.
  Kar pa se tiče tona, ki si ga dovoljuje – to je nivo politične debate in politikov v Sloveniji. Če bi takšne poteze žele splošno zgražanje, bi tudi tile pritlehni žepni politiki razmislili, o čem in na kakšen način čivkajo naokoli.

 5. miha pravi:

  He he sam se ob gorenaku zmeraj spomnem na talegwndaren tumblr

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.