Hu kers, če Janko Medja, šef NLBja, rad igra poker in mu gre to odlično od rok. No, v bistvu temu ni povsem tako, vsaj sodeč po članku v Dnevniku z naslovom Hazardiranje novi kamenček v mozaiku načetega ugleda šefa NLB (vir), kjer novinarja Katja Svenšek in Matjaž Polanič pametujeta o tem, kako je že tako načet ugled Janka Medje sedaj še pod večjim vprašajem, ko so prišle v javnost informacije, da šef NLB dobro igra poker.

Medja se turnirja EPT Snowfest sicer ni udeležil kot običajni igralec, temveč kot tako imenovani Pokerstars igralec. To pomeni, da na turnir ni prišel naključno, temveč se je nanj uvrstil prek največje internetne poker sobe na svetu. Na kakšen način je prišel do vstopnice, nam Medja ni pojasnil. Načeloma so sicer možni trije načini. Ali je na spletno igralnico nakazal denar in nato prek nje plačal vstopnico. Drugi način je, da je zmagal na katerem od tako imenovanih satelitskih turnirjev, kjer se igralci ne potegujejo za denarno nagrado, temveč za vstopnico za turnir v živo. Tretji način pa je, da bi vstopnico kupil z zamenjavo tako imenovanih točk lojalnosti. Toda to bi pomenilo, da je Medja bodisi zelo reden igralec bodisi igra na zelo visokih nivojih oziroma za zelo visoke zneske. Medja nam prav tako ni želel razkriti, kakšen vzdevek uporablja v spletni sobi Pokerstars, kar bi razkrilo, kako reden igralec je in na kako visokih limitih igra. Prav tako ni želel odgovoriti niti na vprašanje, ali morda uporablja tako imenovano internetno denarnico, ki je pri rednih igralcih spletnega pokra nepogrešljiva.

Zaradi mene, če Janko Medja v prostem času igra šah, ali pa če se gol sprehaja po stanovanju, mi je vseeno, če opravlja svojo delovno funkcijo kot jo mora. Ampak tukaj zadaj so verjetno precej večji interesi in je lahko hazardiranje nekaj, kar se ne sme početi. V bistvu me zanima, če bi dotična novinarja komentirala tudi ostale direktorje, ki igrajo golf, ali pa varajo svoje žene, ali pa se preprosto prepuščajo alkoholu? Ali nismo v letu 2014, ko ima tudi šef banke lahko svoje veselje, interese, ali pa karkoli drugega. Bi lahko novinar očital Borutu Pahorju njegov tek? Ne. Torej naj tudi novinarji postavijo svoje meje in se jih držijo.

Če že morajo mediji Medji nekaj očitati, potem naj najdejo nekaj iz njegovega službenega področja in ne nekaj, kar počne v svojem prostem času. In ja, verjetno nekdo spet potrebuje “dimno bombo” in poker je v tem primeru povsem primeren!

medja