Hu kers, če Janko Medja, šef NLBja, rad igra poker in mu gre to odlično od rok. No, v bistvu temu ni povsem tako, vsaj sodeč po članku v Dnevniku z naslovom Hazardiranje novi kamenček v mozaiku načetega ugleda šefa NLB (vir), kjer novinarja Katja Svenšek in Matjaž Polanič pametujeta o tem, kako je že tako načet ugled Janka Medje sedaj še pod večjim vprašajem, ko so prišle v javnost informacije, da šef NLB dobro igra poker.

Medja se turnirja EPT Snowfest sicer ni udeležil kot običajni igralec, temveč kot tako imenovani Pokerstars igralec. To pomeni, da na turnir ni prišel naključno, temveč se je nanj uvrstil prek največje internetne poker sobe na svetu. Na kakšen način je prišel do vstopnice, nam Medja ni pojasnil. Načeloma so sicer možni trije načini. Ali je na spletno igralnico nakazal denar in nato prek nje plačal vstopnico. Drugi način je, da je zmagal na katerem od tako imenovanih satelitskih turnirjev, kjer se igralci ne potegujejo za denarno nagrado, temveč za vstopnico za turnir v živo. Tretji način pa je, da bi vstopnico kupil z zamenjavo tako imenovanih točk lojalnosti. Toda to bi pomenilo, da je Medja bodisi zelo reden igralec bodisi igra na zelo visokih nivojih oziroma za zelo visoke zneske. Medja nam prav tako ni želel razkriti, kakšen vzdevek uporablja v spletni sobi Pokerstars, kar bi razkrilo, kako reden igralec je in na kako visokih limitih igra. Prav tako ni želel odgovoriti niti na vprašanje, ali morda uporablja tako imenovano internetno denarnico, ki je pri rednih igralcih spletnega pokra nepogrešljiva.

Zaradi mene, če Janko Medja v prostem času igra šah, ali pa če se gol sprehaja po stanovanju, mi je vseeno, če opravlja svojo delovno funkcijo kot jo mora. Ampak tukaj zadaj so verjetno precej večji interesi in je lahko hazardiranje nekaj, kar se ne sme početi. V bistvu me zanima, če bi dotična novinarja komentirala tudi ostale direktorje, ki igrajo golf, ali pa varajo svoje žene, ali pa se preprosto prepuščajo alkoholu? Ali nismo v letu 2014, ko ima tudi šef banke lahko svoje veselje, interese, ali pa karkoli drugega. Bi lahko novinar očital Borutu Pahorju njegov tek? Ne. Torej naj tudi novinarji postavijo svoje meje in se jih držijo.

Če že morajo mediji Medji nekaj očitati, potem naj najdejo nekaj iz njegovega službenega področja in ne nekaj, kar počne v svojem prostem času. In ja, verjetno nekdo spet potrebuje “dimno bombo” in poker je v tem primeru povsem primeren!

medja

6 Responses to Janko Medja – NLB rad igra poker

 1. simon r pravi:

  Jaz pa sem mnenja, da mora šef največje, državne banke, izžarevati nek način življenja, ki vsem poslovnim partnerjem in tudi komitentom vliva zaupanje.

  Če je delček njega pokeraš, če izkazuje, da rad tvega, da je gambler, potem to ni primerno za tako pozicijo, kjer naj bi bil človek čimbolj karakterno neomajen in stabilen v poslu.

  Sori, če hoče biti pokeraš, je lahko morda uslužbenec na šalterju, ki nima odgovornosti, pač pa samo izpolnjuje vnaprej definirane procese.

  Meni sta ti dve zadevi nezdružljivi.

  Kot če bi vodja ginekološke klinike bil tudi porno igralec …

 2. JeBi pravi:

  Jaz kot lastnik podjetja najamem managerja, da podjetje vodi. Od njega seveda zahtevam, da dosega neke dogovorjene rezultate. Jaz kot lastnik seveda takoj iz službe vržem človeka, ki ga en dan pred sestankom s tujim poslovnim partnerjem ob 4 zjutraj pijanega ustavi policija. Po mojih standardih, bi se moral ta človek doma pripravljati za sestanek, ne pa da ga žura. Glede bankirja pa razmišljam enako. Ni nujno, da bo zakockal banko, mi je pa ta informacija poznana in pomeni tveganje. Zakaj se mu kot lastnik ne bi izognil? Če pa ti kot lastnik razišljaš drugače se pa bojim za donose tvojega premoženja.

  • had pravi:

   v bistvu je vse skupaj precej preprosto – je medja placan toliko, da dela 24 ur na dan za sluzbo? ce ni, potem ima cas zase in svoje hobije.. je poker hobi? je.. kot je golf, ali pa ribolov.. vsakomur svoje..

 3. simon r pravi:

  Roni, Medja ni mezdni delavec. Kot predsednik uprave predstavlja NLB v vsakem pogledu in od tega, kakšnega vodjo ima banka nameščenega, je odvisno tudi, kako bodo poslovni partnerji in drugi dejavniki bančnega trga ocenjevali to banko in se na podlagi tega odločali za poslovanje z njo, itd.

  Ampak, ja, vsak ima svoje oči. Marsikomu je lahko Medja kul ravno zato, ker je pokeraš. :)

  • had pravi:

   ni mi kul.. sploh.. v bistvu obratno.. ampak da se mediji nad Medjo spravijo zaradi pokra je pa totaln pofl in mimosunek..

 4. Podplat pravi:

  V sodobnem času se poker postavlja ob bok miselnih iger, skoraj na nivo šaha. Torej če bi nil šahist bi bilo pa OK? V vsakem primeru pa velja, da tako šah, kot katerakoli dejavnost lahko človeka zasvoji. Vsaka zasvojenost pa je ljudem nevarna tako v zasebnrm kot v poklicnem življenju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.