Tinder je aplikacija, ki omogoča uporabnikom iskanje partnerja preko tega komunikacijskega kanala. Številke so impresivne, saj so ravno pred parimi dnevi praznovali 1.000.000.000 “matches” – kar pomeni, da uporabnik s “swipom” pove, ali imata skupne interese in potem aplikacija sama poveže uporabnika med seboj.

Tinder is how people meet. It’s like real life, but better.

  • Do I need Facebook to create a Tinder account?

Yes, we use Facebook to make sure you are matched with real people who share similar interests and common friends. Tinder will never post anything to your Facebook.

  • Can I message someone I haven’t matched with?

No, only users who have indicated a mutual interest in one another are allowed to chat.

  • I accidentally left-swiped someone, how do I get them back?

You can’t, you only swipe once, Tinder on! #YOSO

Glede na to, da ima Tinder zelo veliko uporabnikov, so naredili zanimiv eksperiment, kjer so poskusili dokazati, da kajenje ni seksi in da so fotografije uporabnikov brez cigareta veliko boljše, kot pa fotografije uporabnika s cigareto.

Eksperiment je bil preprost – ista oseba, vendar dva različna scenarija. V enem scenariju je na vseh fotografijah s cigareto, v drugem pa brez nje. 1000 uporabnikov je “lajkalo” uporabnico, vendar samo 29% se jih je odločilo za interes kajenja in 54% za nekajenje. Torej tudi v virtualnem svetu, kjer je vsak lahko vse, kar si želi biti, je kajenje neatraktivno!

tinder