Kdo smo Mesarji? Softball ekipa, ki že skoraj eno leto trenira in poskuša kdaj pa kdaj tudi zmagati. Septembra lansi se je Viniju porodila ideja, da bi lahko prebivalci Mesarske ulice imeli svojo softball ekipo. Da bi se skupaj rekreirali, predvsem pa da bi skupaj šli na kakšno zaluženo pivo po napornem treningu. No, tudi koga, ki ne živi na Mesarski so sprejeli v svojo ekipo, ki se imenuje #mesarji – namreč večina ekip, ki tekmuje pri nas v softball prvenstvu ima imena po živalih – zajčki, veveričke, srničke (pretiravam!)

Ker nismo več najmlajši in ima vsak od nas cel kup obveznosti je do prvega treninga trajalo precej časa. In potem je trajalo še nekaj časa da je Vini naročil vso opremo, ki jo potrebujemo. Sedaj smo pripravljeni in dvakrat tedensko treniramo – po dve uri tekanja, lovljenja, udarjanja.. V bistvu je ta šport bolj naporen, kot sem pričakoval, prav tako pa je precej čuden, ko brezglavo tekamo naokoli – ker še ne poznamo čisto vseh fines in podrobnosti. Da ne bo pomote – pravila so jasna in so kul, ampak z njimi je tako, kot je vedno s pravili – v praksi se da marsikaj narediti na malček drugačen način in je vse skupaj potem precej lažje.

Meni je bil baseball všeč že kot otroku. V otroštvu sva z bratrancem sama naredila baseball kij in potem smo “igrali” na sosedovem travniku in mu ga tudi primerno uničili. Ko je sosed opazil naše početje, ni bil navdušen in ni imel razumevanja nad našim športnim udejstvovanjem. Tako se je moja baseball kariera precej hitro končala. Kasneje sem v življenje še sedem let treniral rokomet, vendar vedno sem imel nekje v sebi željo, da bi se preizkusil v igranju baseballa, saj sem imel vedno precej dober met, pa tudi dovolj hiter sem bil, da bi lahko osvajal bazo za bazo.

Z Mesarji se mi je želja uresničila, saj treniramo dvakrat tedensko in na 14-dni imamo tudi turnir, kjer včasih celo uspemo zmagati – kakšno tekmo, ne turnirja!

Mesarje lahko spremljate:

In sedaj še k zadevi, zaradi katere je nastal tale zapis – Mesarji potrebujejo okrepitve. Ne iščemo profesionalnih igralk, niti ne pričakujemo, da bomo našli rešitev za naše poraze. Iščemo osebe, ki bi nam pomagale, da vsi postanemo boljši na terenu, saj so turnirji na katerih igramo so COED turnirji – kar pomeni, da mora biti enako število moških, kot žensk. In moških je ponavadi dovolj, žensk pa vedno premalo. Torej iščemo dekleta, ki bi se nam pridružila – tudi če nimate nobenih izkušenj v tem športu, lahko iz vas naredimo “killer machine” (joke!). Namreč, kljub temu, da je med Mesarji cel kup pridruženih članic, jih le par pride na tekmo in da vse od sebe (ne dobesedno).

Če se katera bralka najde v zgoraj zapisanih beseda, nas lahko pocuka za rokav na igrišču, nas kontaktira preko Facebooka, ali Twitterja, ali pa komentira tole spodaj in z veseljem bomo kontaktirali nazaj! Softball je kul!

mesarji

mesarji3

mesarji

mesarji2