Moški potrebujemo igrače, da spravimo svoje lene riti iz kavča in da začnemo migati. Glede na to, da se bliža poletje, je potrebno stopiti zaloge maščobe, ki so nas grele čez zimo, predvsem pa je potrebno spraviti telo v boljšo fizično kondicijo. Nekateri začnejo hoditi na fitnes, drugi začnejo jesti prehranska dopolnila za hujšanje, tretji se odločijo za radikalne metode hujšanja – vendar vsi pozabljajo, da je potrebno združiti tako pravilno prehrano, kot tudi fizično aktivnost.

Sam uporabljam svoj iPhone, da beležim svoje športne aktivnosti in da tekmujem sam s seboj. Vse lepo in prav, ampak to uporabljam zgolj takrat, ko grem tečt, ali na kolo. Koliko se gibljem čez dan, ali kako spim, pa mi ne pove moj iPhone.

Ko sem pred časom iskal napravo, ki bi mi dala neke okvirne rezultate moje aktivnosti skozi dan, sem našel kup napravic, ki beležijo aktivnost, jo preračunavajo in potem prikazujejo znotraj aplikacije, ali na spletnem mestu – Nike Fuel, Fitbit Flex,.. Ampak imel sem svoje zahteve in iskal dalje – možnost plavanja s to napravo, predvsem pa dolgo avtonomijo baterije. Namreč ena izmed slabosti teh naprav je, da jih je potrebno polniti. In ko enkrat pozabiš napolniti napravo, nimaš rezultatov in ti je žal za to.

Tako sem našel Garmin vivofit – merilec aktivnosti, ki poleg tega da meri aktivnost s pomočjo giroskopa, ki je vgrajen v zapestnici (poleg tega prikazuje tudi prehojene kilometre, uro in datum, porabljene kalorije, koliko še manjka do cilja, ki se spreminja na aktivnost, predvsem pa pokaže, da se je potrebno migati, ob daljši neaktivnosti) omogoča tudi beleženje kvalitete spanja. Glede na to, da spim precej malo, mi je bil ta podatek precej pomemben, kajti od nekdaj me je zanimali ali spim mirno ali pa se premetavam ponoči. Sedaj imam dokazano, da spim mirno. Jaz sem kupil komplet brez merilca srčnega utripa – vendar je na to do listi ta nakup.

Za uporabo in sinhronizacijo Garmin vivofit merilca je potreben bluetooth – in tudi pred prvo uporabo je potrebno sinhronizirati napravico s pomočjo aplikacije (Garmin Connect), ki je na voljo na spletnem naslovu http://garminconnect.com/vivofit/, kje se registrirati in posodobite svojo napravo na zadnjo programsko opremo. Proces vam vzame par minut in potem lahko začnete uporabljati svojo “novo priležnico”, ki vam bo sporočala kako aktivni ste v resnici skozi dan. Rezultati so definitivno zanimivi in zame celo presenetljivi.

Seveda obstaja tudi aplikacija za vaš pameten mobitel, ki vam omogoča, da preko nje sinhronizirate svojo “priležnico” in da imate vse podatke na dotiku roke:

Po prvem tednu uporabe sem še vedno navdušen nad napravo, vendar precej manj nad dejstvom, da se vseeno premalo gibljem – da preveč časa presedim in da se težko zbrcam v rit in spravim ven v naravo. Kljub temu, da me vivofit opozarja na to, je težko sredi sestanka vstati in povedati, da je “priležnica” tako sporočila in da moram narediti, kar mi ona zaukaže!

p.s.: glede na to, da naprava meri razdaljo, sem naredil test na daljšem sprehodu in sem razdaljo meril s pomočjo GPSa in razlika med vivofitom in GPS razdaljo je bila na dolžini 3 kilometre manj kot 150 metrov, kar me je presenetilo, saj vivofit nima vgrajenega gps-a.

5 Responses to Nova igračka – Garmin vivofit – merilec aktivnosti

 1. Teja says:

  Zelo dobra zadeva! Žal je kompatibilna le z novejšimi mobilnimi aparati, tako da npr z iPhone 4 ni kompatibilen….

 2. Primož says:

  In mogoče lahko napišeš kako se obnese Vivofit ?
  Tvoje mnenje o njem po daljši uporabi ?

  Ali je mogoče boljekupiti kateri drugi produkt ?

  • had says:

   jaz sem zadovoljen.. ne potrebujem merilca utripa, kot tudi gps-a.. samo to, da mi steje aktivnost mi je dovolj.. ce ti je to ok, potem priporocam.. sicer pa kaksen drazji gadget..

 3. Primož says:

  Odločam se med Vivofitom , Sony Smartband .
  Velika prednost pri vivofit je da baterija drži celo leto in da je popolnoma vodoodporen.
  Sony ima pa lepši dizajn, vendar sodeč po branju forumov porabi kar precej baterije na telefon, saj mora biti povezan.

 4. aandrej says:

  Kaj pa glede plavanja? Ali obstaja oziroma ali ima funkcijo s katero bi merili zaveslaje?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.