Karte so padle. Alenka Bratušek je, po današnjem sestanku s predsedniki koalicijskih strank sporočila, da bo v ponedeljek obvestila predsednika republika o odstopu s funkcije predsednice vlade. Poteza je bila pričakovana po kongresu PS, kjer je dobil večino Zoran Jankovič in Alenka Bratušek je držala besedo, ki jo je dala. Predčasne volitve so tako lahko že konec junija, kar bi verjetno marsikomu ustrezalo.

Glede na to, da je bilo to pričakovano dejanje, me je zanimal komentar Janeza Janše. Seveda ni mogel iz svoje kože in je še enkrat dokazal, da je za vse kriv Milan Kučan in da je vse to del večjega plana, ki ga plebejci niti ne razumemo. Da je bila tudi njegova obsodba konstrukt in del zarote, ki so jo skrbno planirale “Murglje”.

Letošnja pomlad bo definitivno zanimiva in pestra. Predvsem pa bo politično obarvana, saj bo na eni strani razklana levica, na drugi strani pa stranka, ki ima predsednika, ki si v tem času ne bo mogel oprati imena. Če je pred leti šlo taktiziranje v dobro Janezu Janši (podjetje Ultra je vedno dobra izbira za desnico!), se je sedaj tehtnica prevesila v drugo smer.

janez_jasna

3 Responses to Alenka Bratušek bo odstopila v ponedeljek

 1. Pietro pravi:

  Upam, da bo z odhodom Janše v zapor tudi konec tvoje bolezenske obsedenosti z njem.

  • Maldini pravi:

   Janše se z zaporom ne rešimo. Bolestnost slovenskega naroda in novinarjev nakazuje, da bo to pravi resničnostni šov.

 2. Dixi pravi:

  Volitve ničesar ne rešujejo, ker po volitvah nihče ne bo mogel sestaviti vlade, sploh pa ne neke močne vlade – koalicije. V tem trenutku mi najbolj potrebujemo ravno to. močno vlado ( v bistvu vseen ali je leva ali desna, samo da lahko vlada) Ta volilini sistem omogoča, da so po volitvah volilni poraženci ( npr Virant, Erjavec ) glavni plejerji na političnem parketu. Ampak konec koncev, who cares?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.