Karte so padle. Alenka Bratušek je, po današnjem sestanku s predsedniki koalicijskih strank sporočila, da bo v ponedeljek obvestila predsednika republika o odstopu s funkcije predsednice vlade. Poteza je bila pričakovana po kongresu PS, kjer je dobil večino Zoran Jankovič in Alenka Bratušek je držala besedo, ki jo je dala. Predčasne volitve so tako lahko že konec junija, kar bi verjetno marsikomu ustrezalo.

Glede na to, da je bilo to pričakovano dejanje, me je zanimal komentar Janeza Janše. Seveda ni mogel iz svoje kože in je še enkrat dokazal, da je za vse kriv Milan Kučan in da je vse to del večjega plana, ki ga plebejci niti ne razumemo. Da je bila tudi njegova obsodba konstrukt in del zarote, ki so jo skrbno planirale “Murglje”.

Letošnja pomlad bo definitivno zanimiva in pestra. Predvsem pa bo politično obarvana, saj bo na eni strani razklana levica, na drugi strani pa stranka, ki ima predsednika, ki si v tem času ne bo mogel oprati imena. Če je pred leti šlo taktiziranje v dobro Janezu Janši (podjetje Ultra je vedno dobra izbira za desnico!), se je sedaj tehtnica prevesila v drugo smer.

janez_jasna