V desetih dneh si je video Look Up na YouTubeu ogledalo preko 19.000.000 obiskovalcev. V videu Gary Turk, preko poezije prikaže bolečino ki jo vidi – ljudje smo kljub navidezni povezanosti preko raznih družbenih omrežij odtujeni, predvsem pa ne znamo več komunicirati v realnem svetu. Realni svet je nadomestil svet pametnih telefonov in namesto pristnega fizičnega dotika zelo dobro poznamo dotik zaslona na svojem omiljenem pametnem telefonu.

We don’t even know if anyone is listening,
being alone isn’t a problem
let me just emphasise
read a book, paint a picture,
or do some exercise
you’re being productive and present,
not reserved and recluse

Smešno pri vsem tem je, da se je Gary Turk odločil za digitalen kanal, preko katerega je delil svojo pesem. Precej komentarjev se je obregnilo v to in mu očitalo, da se mu gre za 5 minut slave – še bolj pa, da se mu gre za denar, ki mu bo padel zaradi monetizacije videa preko oglasov. Suma sumarum – nepomembno. Predstavil nam je ogledalo, ki se ga večina zaveda, vendar ne verjame, da je temu res vse tako, ali pa si zgolj zakriva oči pred vsem, kajti saj ne more biti vse tako, kot je prikazano, kajne?

lookup

3 Responses to Look Up – Gary Turk – smo generacija idiotov, pametnih telefonov in neumnih ljudi

  1. JeBi pravi:

    Lep video v katerega je bilo vloženega kar nekaj truda. Krasna vsebina, čeprav nič smešna. Hvala bogu, da nimam knjige obrazov, čivkača, itd.

  2. Mitja pravi:

    Plagiat. Pa še: Bullshit!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.