V zadnjih parih letih so se naša življenja precej spremenila. Zgodila se nam je namreč recesija, na katero naši oblastniki niso znali pravilno odgovoriti in posledično je imela precej velik vpliv na naša življenja. Tovarne so šle v “kurac”, ljudje so ostali na cesti brez službe, tajkunom so pristrigli peruti, banke niso bile več pripravljene “subvencionirati” raznih zgodb o uspehu. Celotno Slovenijo je zajel krč, iz katerega še vedno ne vidimo izhoda. V bistvu ravno nasprotno – razmišljam celo o tem, da bo vse skupaj postalo še precej hujše, oz. da se bo ta kriza še precej stopnjevala v naslednjih letih in bo pripeljala do velikih sprememb. Ne, ne bo se zgodila nova revolucija, saj internetna se dogaja že zadnjih 20 let, niti se ne bo zgodila vojaška. Čas bi bil za evolucijo človeka!

po-obronkih-gozdov-01.jpg

Sam sem sicer resnično upal, da bo kriza prinesla “novo pomlad”, ko bodo ljudje ugotovili, da je življenje, ki ga živimo preveč prazno in puhlo in da denar ni vse, okoli česar bi se morala naša življenja vrteti.. Ampak sem se motil. Ni se zgodila evolucija človeka, kljub temu da bi bila še kako potrebna, saj bi se lahko mi vsi, iz situacije, ki se je zgodila, največ naučili. V bistvu je bila to idealna priložnost, da bi ljudje spet našli stik z naravo in stik s pravo realnostjo, na katero smo v vsej gonji po denarji in materialnih dobrinah povsem pozabili. Da ne bo pomote – prvi zametki so več kot odlični in vesel sem, da so se ljudje končno začeli prebujati.

Če na vse skupaj samo pogledam skozi prizmo ljudi, ki se udeležujejo tekov, pohodov, nordijske hoje, kolesarijo,.. ki namesto da preživljajo nedelje v nakupovalnih središčih, rajši iščejo stik z naravo, se zavem, da smo ljudje na pravi poti. Nekaj se spreminja in ljudje iščejo stik s samo naravo in se vračajo k njej. In to me navdaja z upanjem, da bomo končno šli preko materialnega sveta in našli svojo bistvo v naravi.

Aha, zakaj ta zapis? Dejstvo je, da ljudje nismo srečnin in večinoma nismo zadovoljni z življenji, ki jih živimo. In ljudje bomo še precej bolj nesrečni in precej več problemov bo v tem našem svetu, kot si jih lahko predstavljamo. Če se spomnimo pokojnega dr. Janeza Drnovška, ki se je že precej pred svojo smrtjo popolnoma spreobrnil in je marsikdo mislil, da z njim ni vse v redu, lahko njegovo preobrazbo vzamemo kot vizionarstvo. Namreč, da bi ljudem pokazal pravo pot, v katero je treba iti, je moral svojo preobrazbo močno potencirati. Nekateri so mu sledili, drugi mu še bodo, ampak ta pot, vračanje nazaj k naravi, je po moje edina pot, ki lahko v vsem tem nesmislu, da smisel našim življenjem.

Samo v premislek. Po napornem 10 in več urnem delu v službi, po pizdenju na vožnji domov, vam je lažje, če se spravite pred televizor in poslušate o “sranju”, ki se dogaja v Sloveniji, ali vam je boljše skočiti na bližnji travnik in se pol ure samo brezskrbno sprehajati po njem? Ja, odgovor je zelo preprosto, samo ljudje še nismo povsem pripravljeni na to. Ampak počasi se bo zgodilo tudi to!!

po-obronkih-gozdov-04.jpg

po-obronkih-gozdov-06.jpg

po-obronkih-gozdov-05.jpg