Novak Djoković je z včerajšno gesto po zmagi na turnirju v Rimu, ko je premagal Rafaela Nadala in je izkupiček od zmage na turnirju (preko 540.000 eurov) namenil poplavljencem v Bosni in Srbiji, postavil nov mejnik v športu. V bistvu je naredil nekaj, kar bi moral narediti vsak športnik v takšnem primeru, vendar le redki so sposobni dejansko to tudi narediti.

Zbiranje pomoči – poplave v Bosni in Srbiji

Verjetno bo kdo rekel, da zanj to ni velik znesek – v bistvu se sploh ne gre za znesek, kot pa za gesto, ki je v teh trenutkih, ko je situacija v Bosni in Srbiji res v riti, še kako dobrodošla. Če športnik, kot je Novak Djoković naredi takšno gesto, je odziv velik in veliko ljudi vzpodbudi, da se pridružijo in pomagajo. In športniki bi od nekdaj morali biti ambasadorji dobre volje in pomoči, saj so edini, ki jim državljani zaupajo in edini, v katere mladina dejansko še verjame.

Odlična poteza, ki je imela tudi zelo velik odziv v svetu internetov!

Novak Djokovic wrote: SUPPORT SERBIA AND BOSNIA ! ATP Rome 2014

novak_djokovic

2 Responses to Novak Djoković – izkupiček zmage v Rimu podaril poplavljencem

  1. Dixi pravi:

    Nole je velik športnik in še večji človek. Veliko pomaga s svojo fundacijo. Ampak konkretno glede te donacije nagrade iz Rima? O tem se veliko govori in piše po omrežjih, ampak nekaj uradnega pa nisem našel. Prav tako ni tega v srbskih medijih. Ne me napačno razumet, Nole bo zbral še več denarja, sprašujem samo ali je to res preverjena informacija ali pač samo neka kepa, ki se vali po internetu in omrežjih in postavlja predvsem Noleta v neugodni položaj. Torej sprašujem samo ali ta info stoposto drži.

  2. Janč pravi:

    “Tako bi morali (!) ravnati tudi drugi športniki.”

    Za druge je vedno lahko govoriti, kaj bi morali.

    Ampak dokler sam ne prispevaš svojega mesečnega zaslužka, nekako nimaš pravice istega pričakovati od drugih, kajne?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.