V nedeljo, 25. maja, bodo potekale volitve v Evropski parlament. Bitka za te stolčke ni tako huda, kot je bitka za prevlado na domačem političnem parketu. To, da so volitve v nedeljo, je ovira za marsikoga. Da tega, da je napovedano lepo vreme za nedeljo niti ne omenjam. Torej bo del volivcev rajši šel nekam na lepše, kot opravil državljansko dolžnost. Z drugimi besedami – marsikomu se po domače “j.e.b.e” za vse skupaj in mogoče bi bil res že skrajni čas, da se prestavi dan volitev iz nedelje na recimo sredo. Poleg tega pa bi bil že skrajni čas, da se začne razmišljati o “online” glasovanju in se tako pritegne tudi mlajše volivce, ki so apatični in jim je povsem vseeno, kaj se dogaja v Sloveniji.

Glede na to, da bo veliko ljudi v nedeljo v drugem okraju, kot pa v okraju stalnega prebivališča, kjer lahko oddajo svoj glas za izbranega kandidata, je DVK poskrbela za to, da lahko volijo tudi tam. Vendar morate za to izpolniti poseben obrazec in ga poslati na DVK po pošti, faksu, ali elektronski pošti vsaj tri dni pred volitvami. Torej imate še vedno čas, če želite vseeno oddati glas za svojega izbranega predstavnika, ki si ga želite videti v Evropskem parlamentu.

Obrazec je na voljo na spletnem naslovu – http://www.dvk-rs.si/files/files/Obr05_glasovanje_izven_okraja.pdf

Na tem volišču lahko glasujejo volivci, ki nimajo stalnega prebivališča na območju okraja, oziroma bodo na dan glasovanja izven okraja stalnega prebivališča.

Volivec, ki je obvestil okrajno volilno komisijo, da želi glasovati na volišču izven območja svojega okraja, se na dan glasovanja zglasi na volišču v okraju, ki si ga je izbral.

Volivci, ki želijo glasovati na tem volišču, morajo o tem obvestiti okrajno volilno komisijo najkasneje 3 dni pred dnevom glasovanja.

glasovanje_dvk