Slovenija – dežela glivic na nohtih

Zadnje čase je Slovenijo zajela poplava glivic. Glivice na nogi so očitno nekaj, kar je največji problem pri nas in proti temu se je potrebno boriti z vsemi silami. No, nekako tak zaključek bi naredil človek, ki ne gleda ravno pogosto televizije, saj svoj prosti čas izkorišča drugače.

Verjetno nisem edini, ki je v zadnjem času ugotovil, da je v vsakem oglasnem bloku vsaj en oglas za kreme proti glivicam na nohtih. Da tega, da tako patetičnih oglasov že dolgo nisem videl – človeško telo, ki ima namesto glave nožni prst, animirani obrazi na nožnih prstih, ki izpadejo kot bi bili iz nekega drugega stoletja, niti ne omenjam. Še in še bi lahko našteval, kaj vse je kreativcem uspelo spraviti v oglase, ki naj bi prepričevali ljudi, da gredo v lekarno in kupijo izdelke, ki jim bodo rešili poletje. Pri meni so dosegli ravno nasproten efekt. Takšen način vizualne komunikacije me odbija in verjetno nisem edini.

Sam sem imel pred leti to nesrečo, da sem glivice ob kopanju v javnem kopališču dobil na noht. Poskušal sem z vsemi mogočimi preparati, ki so bili takrat na voljo, vendar na žalost povsem brez uspeha. Problem je bil v tem, da se mi potijo noge in da noht ni bil nikoli povsem suh – s tem, sem glivicam omogočal najboljše možno prebivališče. Ko je zmanjkalo preparatov, ki sem jih lahko kupil v prosti prodaji, sem se zatekel k receptom, ki sem jih našel na spletu – eterično olje čajevca, namakanje v vodi s sodo bikarbono, tinktura divjega kostanja,… Vendar ni nič pomagalo.

Namreč v tistem obdobju sem veliko športal in noge so bile vlažne od potenja. Tudi kuhanje nogavic, umivanje n-krat na dan in posipanje s pudrom za otroke ni pomagalo. Pogled na en prst je bil precej čuden, vendar sem kljub temu poleti nosil natikače. Ni pomagalo, zato sem odšel do zdravnika, ki mi je predlagal kuro s tabletami. Ker sem se zavedal, da je potrebno spremeniti tudi prehrano, sem si vzel mesec časa, da sem užival zgolj sadje in zelenjavo (nobenih umetnih sladkarij in gaziranih pijač). In stanje se je začelo izboljševati in čez mesec dni, ko je noht prerastel in sem ga odstrigel, je bilo vse skupaj sanirano. Od takrat naprej pazim pri čevljih in nogavicah – najhujše je, da se redko kje dobijo 100% bombažne nogavice (ne športne) in povsem usnjeni čevlji, ki so za mojo nogo najbolj primerni. Kljub temu, da sem športno aktiven skoraj vsak dan, nimam več teh problemov.

Če se za trenutek vrnem nazaj k oglasom – sam sem uporabljal Urgo, Canifug sprej, Lamisil,… Nič ni pomagalo! Ampak očitno je sedaj sezona glivic na nohtih in ljudje bodo sedaj preparate, ki so jih videli v oglasih začeli množično kupovati. Ali pa tudi ne!!

cosmopolitan-tek-v-petkah-fotke-021.jpg

 

  1. Glivice na koži in nohtih – piling s sodo bikarbono, da pa ne bo zvenelo preveč metroseksualno…lavor vode s sodo bikarbono (mogoče še mčken soli) in aloha Havaji.

    In jebat ga…če se zjutraj še mčken sode rukne na eks (namesto šnopčka recimo)…ni da ni :-)

Komentarji so zaprti.