Gramatik je eden izmed tistih izvoznih artistov, na katerega bi morali biti še posebej ponosni, vendar vemo zelo malo o njem. V bistvu ljubitelji elektronske glasbe ga poznajo že dolga leta, vendar je bilo o njem v Sloveniji napisanega precej malo. Gramatik – Denis Jašarević dela in ustvarja v New Yorku in širi prepoznavnost Slovenije in se v začetku septembra vrača v Slovenijo – 5.9.2014 bo imel nastop v Kinu Šiška. Karte so že na voljo – Eventim in ta dogodek bo definitivno nabito poln. Njegov doprinos glasbi je velik – #digitalfreedom je bil eden izmed mejnikov, ki jih je postavil, ko se je začel zavzemati za prosto dostopno glasbo, ki jo je dal na voljo na različne P2P platforme.

Kljub temu, da nisem ljubitelj takšne glasbe in je niti ne poznam.. Bom tam..

Gramatika najdete:

Priporočam branje intervjujev z njim:

Iz napovedi organizatorja:

Gramatik se ni nikoli bal jasno in odkrito govoriti s svojim občinstvom. S svojo zadnjo ploščo#digitalfreedomje spodbudil nov pristop k avtorski zakonodaji in diskurzu. V svojih rednih in navadno dobro sprejetih objavah v družbenih medijih zavzema zelo oseben odnos med umetnikom in oboževalcem. Pogosto govori o svoji ljubezni do Nikola Tesla in, kar je še pomembneje, o razlogih, da ceni Teslovo dediščino in ozaveščeno napredno življenje kot takšno. Njegova dodelana odrska scenografija celo spominja na vrsto Teslovih tuljav.

Z izidom albuma The Age of Reason se ni nič spremenilo. Gramatik podrobneje pojasnjuje epski naslov albuma, ki ga je »navdihnil standup nastop komedijanta Georga Carlina. Pošalil se je o dejstvu, da je bil katolik, dokler ni dosegel določene »razsvetljene starosti«. Tudi sam trdno verjamem, da v človekovem življenju nastopi čas, ko dosežeš tako-imenovano »razsvetljeno starost« in se zaveš, koliko neracionalnih prepričanj, brezsramnih protislovij in nelogičnih omejitev je iz raznovrstnih zlohotnih razlogov vsiljenih družbi. Vse to je namenoma zasnovano tako, da ostajamo postrojeni, in nam preprečuje, da bi se kot vrsta v polnosti uresničili. Nekateri to starost dosežejo prej, drugi pozneje, večina pa na žalost nikoli. Rad bi [s svojo glasbo] več ljudi privedel do tega, da bi prej dosegli razsvetljeno starost. Morda. Ali pa bi vsaj rad povezal tiste, ki čutijo enako

gramatik