Imamo ga. Nekoga, ki bo rešil Slovenijo. Ivan Vogrin je predlagal, da je nov mandatar Dušan Radonjič. Če je včeraj s svojo novinarsko konferenco povzročil razburjenje med novinarji – ker ni odkril kdo je nov mandatar, je danes končno privlekel na plan ime mandatarja, ki naj bi rešil Slovenijo in prestavil volitve na kasnejši čas, ki pride marsikateri politični stranki še kako prav. Sedaj mora zbrati še podpise poslancev in potem se saga lahko nadaljuje!

Kdo je Dušan Radonjič (vir)

  • Rojen: 1941
  • Kraj prebivanja: MARIBOR
  • Poklic: DOKTOR EKONOMSKIH ZNANOSTI
  • Delo, ki ga opravlja: REDNI PROFESOR EKONOMOSKO – POSLOVNE FAKULTETE UNIVERZE V MARIBORU

Rodil se je 29.4.1941. Nižjo in višjo gimnazijo je obiskoval v Mariboru. Ekonomijo je študiral v Ljubljani in Zagrebu, kjer je tudi doktoriral s področja marketinga. Po diplomi se je zaposlil v Mariborski tekstilni tovarni, nato v Zlatorogu v Mariboru. Akademsko kariero je začel kot asistent na Visoki ekonomsko-komercialni šoli, kjer je zaposlen še danes. Leta 1987 je bil izvoljen za dekana Ekonomsko-poslovne fakultete. V letih 1996 in 1997 je bil prorektor Univerze v Mariboru za področje izobraževanja. To funkcijo je opravljal tudi v času od 2003–2007. Je član različnih strokovnih tujih organizacij, predaval je tudi na tujih univerzah. Danes je predsednik ECBE – European Council for Business Education.

Še drug CV (vir)

Dušan RADONJIČ je študiral ekonomijo in doktoriral na Ekonomski fakulteti v Zagrebu. Akademsko pot je začel kot asistent za področje marketinga na Visoki ekonomsko-komercialni šoli v Mariboru. Kasneje je bil predstojnik smeri, predstojnik katedre za marketing, prodekan in dekan (1987–1993). Sredi osemdesetih let je bil izvoljen za prvega predsednika Društva za marketing Slovenije, 1988 pa za generalnega sekretarja Jugoslovanskega združenja za marketing. V letih 1996–1998 je bil prorektor Univerze v Mariboru. Skupaj s svojim projektnim timom je leta 1990 razvil študij MBA, katerega predstojnik je še danes. Leta 1996 je postal član Evropske akademije znanosti in umetnosti. Predaval je na različnih tujih univerzah v Evropi in ZDA. Je prorektor za izobraževalno dejavnost na Univerzi v Mariboru.

Njegova bibliografija obsega več kot 350 del, objavljenih doma in v tujini. Dušan Radonjič je avtor ali soavtor knjig Pospeševanje prodaje, Marketing v nabavi, Osnove marketinškega informacijskega sistema, Izbrane teme s področja managementa.

dusan_vogrin