Facebook je leta 2012 kupil Instagram za milijardo dolarjev. Leto zatem je predstavil novo funkcionalnost – Instagram video, včeraj pa so predstavili njegove nove funkcionalnosti, ki bodo razveselile uporabnike te priljubljene aplikacije in bodo omogočale, da postanejo fotografije še bolj kreativne in zanimive.

  • Kaj je novega?

S posodobitvijo aplikacije (na voljo za iOS in Android uporabnike) bodo uporabniki dobili orodje za obdelavo fotografij, ki lahko konkurira plačljivim aplikacijam kot sta Photoshop Express, ali Camera+ in kar je marsikdo do sedaj pogrešal. S tem je Instagram več kot 200.000.000 uporabnikom dal orodje, ki ga bodo uporabljali ne samo za objavljanje fotk na Instagramu, ampak tudi za kreativno obdelavo.

Z dodatnimi efekti (Filter strength, Adjust, Brightness, Contrast, Warmth, Saturation, Highlights, Shadows, Vignette in Sharpen) ki so sedaj na voljo, bodo fotografije dobile točno takšen pridih, kot si ga je vsak fotograf želel. Prav tako so posodobili dosedanje efekte, ki dobijo povsem drugačno dimenzijo – zanimivo se je igrati s prenovljenim Tilt-Shift efektom, ki omogoča precej več, kot je do sedaj.

Če še niste uporabnik Instagrama, potem si ga lahko naložite na vaš mobitel: