Ladislav Troha je znan tudi kot pojoči major, v vmesnem času je izginil in so ga na koncu našli živega in zdravega, leta 2008 je na listi Stranke slovenskega naroda kandidiral na državnozborskih volitvah, sedaj pa je predsednik Gibanja Osveščeni prebivalci Slovenije. Včeraj je bil gost oddaje Soočenja, ki jo je vodila Jelena Aščič in v kateri je bilo govora o arhivih in referendumu.

To, kar se je zgodilo na posnetku (1:10:00) je v bistvu pokazatelj, kaj se zgodi, če dobiš v oddajo ljudi, ki niso za tja. Ladislav Troha je očitno želel pokazati celotni Sloveniji svoje stališče in se je odzval na nivoju otroka – metanje papirjev po tleh, prekinjanje voditeljice, vpitje in predvsem neartikulirano govorjenje stvari, ki niso imele nobene veze s samo temo. Na dan je privlekel Srebrenico, začel groziti z gladovno stavko, vmešal svojo družino… Najbolj žalostno pri vsem tem je dejstvo, da ga nihče od ostalih, ki so bili v “učilnici”, ni poskušal ustaviti – edino voditeljica je to poskušala, vendar ji ni uspelo in so morali prekiniti oddajo za minuto, da se je Ladislav Troha pobral iz “studia”.

RTV Slovenija je danes zapisala (vir):

Eden izmed udeležencev je namreč z neprimernim vedenjem onemogočil razpravo, v kateri so sicer sodelovali organizatorji referendumske kampanje, ki jih je Radiotelevizija Slovenija po Zakonu o volilni in referendumski kampanji dolžna povabiti na soočenja. Veljavna zakonodaja omogoča sodelovanje vsem in vsakomur, ki odpre račun za kampanjo in se prijavi na naša soočenja. Tudi v preteklosti je že prihajalo do zlorab programskega časa, ko so nekateri organizatorji kampanje programski čas zlorabili za lastno promocijo, in ne za vsebinsko razpravo o referendumskem vprašanju, o katerem so vedeli le malo ali nič.

Če koga zanima dotični posnetek – http://4d.rtvslo.si/arhiv/referendum/174279181 preskočite na 1:10:o0 in se vprašajte, kaj se dogaja v glavi takšnega človeka, ki ga spustijo na nacionalno televizijo v živo!?!

ladislav_troha