Oddaja Tarča in izostanek stranke SDS

Danes se začenja predvolilna kampanja. Včeraj pa je bila, pred nogometno tekmo Hrvaške proti Braziliji, kjer so slednji zmagali, na nacionalki oddaja Tarča, kjer so bili v studiju predsedniki posameznih strank. Niso bili predstavniki vseh strank, ampak zgolj tisti, ki so presegli prag v javnomnenjski raziskavi – to, da je Stranka Mira Cerarja na prvem mestu te ankete, je seveda po svoje fenomen in prikaže marsikaj v povsem drugačni luči, kot bi si lahko predstavljali. Ampak to ni poanta zapisa. Poanta zapisa je, da predstavnika stranke SDS ni bilo, ker (vir):

Menimo, da tako zastavljena oddaja ne ustreza Poklicnim merilom in načelom novinarske etike RTV Slovenija. Prepričani smo, da pomeni predvsem nekorekten odnos do volivcev, saj se dogaja le dan pred uradnim začetkom volilne kampanje, očitno s ciljem promocije nekaterih t.i. “novih obrazov”.
 
Obveščamo vas, da v taki oddaji ne nameravamo sodelovati, se pa bomo z veseljem udeležili vseh soočenj, ki jih bo javni zavod RTV Slovenija izvedel v skladu s svojimi Poklicnimi merili in načeli novinarske etike RTV Slovenija.

Ok. Razumem, da bi rada stranka SDS spet imela vajeti v rokah na nacionalki in da bi oni sami izbirali sodelujoče v studiju. Razumem tudi, da se zadnje čase dogaja precej okoli njihovega prvaka in da so malce na trnih, ker to dogajanje sovpada z začetkom volilne kampanje. Po drugi strani pa tudi razumem, da je vsaka pojavnost v medijih v tem času za njih zelo slaba stvar – prepričanih se ne da prepričati, neodločeni pa bi verjetno še malce bolj zastrigli z ušesi.

To je pač naša demokracija, kjer se politična stranka ne udeleži oddaje, ker se pač ne strinja z uredniško politiko nacionalne televizije.

Lapsus, ki se je zgodil voditeljici na koncu oddaje, je bil precej zanimiv – namreč število brezposelnih oseb je zamenjala z eurom!

apple_sds

  1. Jaz njihovega razloga za neudeležbo ne razumem. Mi ga kdo lahko razloži?

  2. V demokraciji imaš tudi pravico, da ne prideš na omizje. V bistvu ti v pravi demokraciji niti obrazložitve ni treba dat.

Komentarji so zaprti.