Verjetno se še marsikdo spomni prejšnjih državnozborskih volitev in Gregorja Viranta, ki je pred tem predstavil svojo novo stranko? Verjetno se še marsikdo spomni, da so mu “rejtingi” javnega mnenja kazali osupljive številke in da je bilo to za marsikatero uveljavljeno stranko povsem preveč. Verjetno se tudi marsikdo spomni, da so se potem začele v medijih pojavljati “afere”, ki pred tem niso bile za nikogar problematične. Prejamanje denarnih nadomestil, svetovanje, predavanja.. In potem je šlo vse samo še navzdol. Bil je idealen za žrtveno jagnje, ki so ga mediji izkoristili, prežvečili in izpljunili. Rezultati so bili temu primerni..

Sedaj je leto 2014 in pred nami so nove volitve. Dogaja se precej podobna zgodba, saj se je na političnem parketu pojavila nova stranka – Stranka Mira Cerarja, ki so ji javnomnenjske ankete zelo naklonjene. Ali so te ankete verodostojne ali ne, to ni vprašanje, ki si ga zastavljam – se pa zavedam, da se lahko precej dobro priredijo številke, saj vendar za to so številke. Na koncu pa šteje dejanska volja volivcev!

Tudi Zenel Batagelj je pisal o tem – Pa se je začelo: Cerar z naskokom, kar smo že videli leta 2011

Ker je Stranka Mira Cerarja nekaj novega, je treba začeti z aktivnostmi, ki bodo očrnile pogled nanj in zgodovina se ponavlja. Našle se bodo afere, ki ne bodo imeli ničesar smiselnega, vendar jih bodo mediji napihnili in pogrevali – saj vendar služijo interesom posameznikov, kajne? No, na spletu je že par primerov, v katero smer naj bi šla diskreditacija:

blank

blank

blank

Miro Senica, Gorazd Perenič sta dve osebi, s katerimi so začeli. Sedaj pa se bo iz naftalina privleklo še marsikaj, kar je sicer nepomembno, ampak v boju za poslanske stolčke pa je še kako pomembno. Verjetno se bo našla kakšna povezava s kakšnim izmed tajkunov in to bo dovolj, da se začne govoriti množično o tem – rezultat bo verjetno precej podoben, kot je bil pri Gregorju Virantu…

Torej.. Naj se igre začnejo!

miro_cerar

5 Responses to Stranka Mira Cerarja in Virant – podobnost, ali naključje

 1. Podplat pravi:

  No ja, držim pesti za Cerarja, da bo znal obrniti to negativnost v svoj prid.
  Vidim pa ta problem predvsem v luči enega samega vprašanja, kje je bil Cerar med mariborskimi protesti? Takrat je imel vso možnost pobrat energijo in jo kanalizirat v stranko. Čeprav tudi Fistravcu zdaj očitajo marsikaj.
  Stranke ustanovljene mesec dva pred voltvsmi so Potemkinova vas. Komu se ve, kdo jih postavlja pa ne.

 2. (jm) pravi:

  Bolj kot to je zaskrbljujoče dejansko pomanjkanje vsebine. Viranta in Cerarja sicer povezuje še kaj. Oba sta pravnika, ustavna in upravna. Praktično celo svoje življenje preživela v raznih zaposlitvah v javnem sektorju. Čeprav resnici na ljubo, Virant je imel za sabo izkušnje kot državni sekretar in kot minister, se pravi je vsaj politiko iz tega izvedbenega vidika, poznal in pri tem bil uspešen. Če ne bi bil, ga pač po tem, ko je bil državni sekretar ne bi predlagali za ministra.

  Ampak Virant je imel v svoji ekipi ljudi, kot so bili Janez Šušteršič in Rado Pezdir. Morda se ne strinjate z njuno politiko, ampak dejstvo je, da sta na področju ekonomije v samem vrhu. Zraven so bili podjetniki, ljudje, ki zastopajo “trojko” v Grčiji, ljudje iz prakse. No, tega pri Cerarju ni videti.

  Potreben je pa tudi razmislek v smeri, kaj SDSu v tej situaciji najbolj ustreza. Morda imajo pa raje še en mandat v opoziciji, in poskrbijo, da na “levici” zmaga človek, ki bo glede operative drugi Pahor, kar jamči nov Janšev mandat takoj ko pride iz zapora, ali pa je oproščen na višji instanci.

 3. A pravi:

  Virantovih prijateljskih letalskih kart pač ne morem spregledati. Kot tudi ne njegove “uspešne” plačne reforme v javni upravi tik pred volitvami, ko je bil prvič minister. Žal je pa potem na koncu vedno pomembno kako zagovarjaš zadeve pred javnostjo, ne glede na to, da si v resnici počel lumparije. Virant zna poskrbet za svojo rit in nič drugega. Zato je lepo izkoristil rezultat evropskih volitev in kao odstopil zaradi slabega rezultata. Kot da si DL lahko sploh obeta še kakšen dober rezultat, na katerihkoli volitvah. In hitro iskat dobro službo.
  Za Cerarja in vse ostale “nove” stranke in obraze pa bo čas pokazal. Tako kot je za vse prejšnje nove stranke in obraze. Jaz bom tako še mal počakal, se ne mudi.

 4. Podplat pravi:

  Sam stavim na nekoga, ki no kot je nekoč že Drnovšek potegnil stranko v višave. Ne verjamem prav nobeni od tik pred zdajci ustanovljenih strank.

 5. Blaž Babič pravi:

  Miro Cerar še do danes ni bil sposoben odgovoriti na naslednja vprašanja:

  http://www.gibanje-ops.com/dejavnosti-gibanja-ops/drugacna-politika/645-javna-vpraanja-gospodu-miru-cerarju-predsedniku-nove-politine-stranke-smc

  Se vam zdi tak človek primeren za upravljanje z Vašo državo?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.