Verjetno se še marsikdo spomni prejšnjih državnozborskih volitev in Gregorja Viranta, ki je pred tem predstavil svojo novo stranko? Verjetno se še marsikdo spomni, da so mu “rejtingi” javnega mnenja kazali osupljive številke in da je bilo to za marsikatero uveljavljeno stranko povsem preveč. Verjetno se tudi marsikdo spomni, da so se potem začele v medijih pojavljati “afere”, ki pred tem niso bile za nikogar problematične. Prejamanje denarnih nadomestil, svetovanje, predavanja.. In potem je šlo vse samo še navzdol. Bil je idealen za žrtveno jagnje, ki so ga mediji izkoristili, prežvečili in izpljunili. Rezultati so bili temu primerni..

Sedaj je leto 2014 in pred nami so nove volitve. Dogaja se precej podobna zgodba, saj se je na političnem parketu pojavila nova stranka – Stranka Mira Cerarja, ki so ji javnomnenjske ankete zelo naklonjene. Ali so te ankete verodostojne ali ne, to ni vprašanje, ki si ga zastavljam – se pa zavedam, da se lahko precej dobro priredijo številke, saj vendar za to so številke. Na koncu pa šteje dejanska volja volivcev!

Tudi Zenel Batagelj je pisal o tem – Pa se je začelo: Cerar z naskokom, kar smo že videli leta 2011

Ker je Stranka Mira Cerarja nekaj novega, je treba začeti z aktivnostmi, ki bodo očrnile pogled nanj in zgodovina se ponavlja. Našle se bodo afere, ki ne bodo imeli ničesar smiselnega, vendar jih bodo mediji napihnili in pogrevali – saj vendar služijo interesom posameznikov, kajne? No, na spletu je že par primerov, v katero smer naj bi šla diskreditacija:

blank

blank

blank

Miro Senica, Gorazd Perenič sta dve osebi, s katerimi so začeli. Sedaj pa se bo iz naftalina privleklo še marsikaj, kar je sicer nepomembno, ampak v boju za poslanske stolčke pa je še kako pomembno. Verjetno se bo našla kakšna povezava s kakšnim izmed tajkunov in to bo dovolj, da se začne govoriti množično o tem – rezultat bo verjetno precej podoben, kot je bil pri Gregorju Virantu…

Torej.. Naj se igre začnejo!

miro_cerar