Zadnje čase so bili mediji polni informacij o ustavni pritožbi, ki jo je dne 21.3.2014, v imenu Ivana Janeza Janše, vložila Odvetniška družba Matoz. Veliko je bilo ugibanj ali obstaja verjetnost, da se bo Janez Janše tudi iz te situacije rešil ali pa bo pristal na Dobu, kjer mora začeti 20.6.2014 s prestajanjem dve letne kazni, ki mu jo je določilo Višje sodišče v Ljubljani.

Danes je revija Reportet objavila odločitev ustavnega sodišča v primeru Patria, kjer je bil rezultat 6:3 – ustavna pritožba se zavrne in v dokumentu, ki so ga objavili so bila tudi odklonilna mnenja treh ustavnih sodnikov: Jana Zobca, Mitje Deisingerja in Ernesta Petriča. Kljub temu, da so dokumente odstranili iz spleta – so še vedno na voljo za prenos preko WeTransferja (dolpoteg .pdf dokumentov).

S tem se je ugibanje o tej ustavni pritožbi na Ustavno sodišče tudi končalo, vendar dokler še niso uradne informacije, je vse skupaj še vedno precej v zraku, saj verjetno obstaja še kakšen način, da se Janez Janša reši zapora na Dobu.

Je pa zanimivo prebirati izjave zagovornikov Janeza Janše na Twitterju, ki se ne strinjajo z odločbo:

V Sloveniji bi očitno morali obstajati dve pravni državi. Ena za desne in ena za leve. Šele potem bi lahko zaživeli mirno življenje, kjer se ne bi ukvarjali s stvarmi iz preteklosti, ampak bi strumno zrli skupaj v prihodnost, ki ni ravno bleščeča.

Seveda bo sedaj SDS vojska sprožila vse napade na vse ostale sodnike in to obmetavanje z žaljivkami bo v teh dneh preseglo pričakovanja. Da tega, da so volitve pred vrati in bodo tudi to izkoristili v svoj prid niti ne omenjam. Pač vse je delo Murgel.

Janez Janša – srečno!

litostroj-60-let16.jpg