Refresh

This website www.had.si/blog/2014/06/30/ocka-je-odsoten-zaradi-sluzbenih-obveznosti-urska-bacovnik-jansa/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Očka je odsoten zaradi službenih obveznosti – Urška Bačovnik Janša

Izjava Urške Bačovnik Janša, ki jo je dala včeraj za Planet TV me je precej presenetila. Razumem, da ji je težko sami. Razumem, da ji je težko, ker mora vzgajati dva otroka. Razumem tudi, da ji je težko, ker ima samo dvakrat tedensko obiske v zaporu. Prav tako razumem, da bi rajši, da bi bila družina več skupaj. Vendar otroku razlagati, da je oče službeno odsoten? Očitno pričakujejo zelo kmalu, da bo Janez Janša na prostosti – kar pomeni, da so ga že naredili za mučenika in sedaj mora zgolj izkoristiti to inercijo in bo zmaga na volitvah njegova.

Vendar ni edina, ki ima svojega moža v zaporu. Ampak ostali nimajo toliko sreče, da bi se takoj znašli na odprtem oddelku in da bi lahko opravljali tekoče posle tudi iz zapora. Sicer pa je bil Janez že v kazenskem postopku, ko sta se odločila za drugega otroka. Za prvega ne vem. In tudi to, da ima Janez otroka že iz prejšnjega zakona mediji pozabijo napisati.

Prepričana sem, da če bi se taka krivica dogajala nekomu, ki je politični nasprotnik mojega moža, bi se Janez znal opredeliti do resnice, za razliko od mnogo drugih

Še ena njena izjava iz istega intervjuja. In na drugi strani komentar, ki sem ga dobil na zapis Pisma podpore za Urško Bačovnik Janša:

sama imam moza v zaporu.lahko recem le zarad neumnosti in ne tako pomembnih reci.a je dobil Skoraj dve leti. ni na dobu.obiske imava 2 na teden po dve uri,ni privatnosti,v eni sobi nas je tudi do 20. poklice me lahko 2x na dan. ker so vse podrazili se pogovorjava pol ure.v eni sobi jih je 5.nobenih olajsav ne dobi kljub delu in pridnosti. gospa urska kdo pise meni pisma? kdo? nihce.

In takšnih žensk je v Sloveniji še mnogo. Z njimi se nihče ne ukvarja. Niti z njihovimi otroki, ker niso medijsko prepoznavne in ker pač niso žene politikov. Mogoče pa bi lahko Urška naredila kaj v to smer, da bi se o tem začelo kaj pisati in govoriti in ne bi dejansko razmišljala zgolj skozi svojo težavo. Vendar dvomim, da bi kaj takšnega naredila – Janez bi se znal opredeliti do resnice zaprmej!

janez_urska

  1. Otroke je peljala pred zapor, ko je šel not. Zdej … Ali je najstarejši še toliko neumen, da ne ve kaj je zapor ali pa ona špila lisico. Sklepam, da slednje. :)

  2. V razmislek: Koliko so taki ljudje kot je Ivan družinski, oziroma z otroki? Po vseh vlačenjih po parlamentu, komisijah, sodiščih, odvetnikih, pisarnah, sestankih, organizacij maščevanj, vodenju svoje vojske, … otroke mogoče vidi le takrat, ko se je treba slikat za Lady. Imam samo eno službo in vem koliko časa pri eni sami službi ostane za otroke … taki z desetimi fukncijami niso in ne morejo biti družinski ljudje, to je igra za rajo. Najbolj bogi so pri tem otroci.

    1. Sve je ovo igra. Kdo bo koga ali kdo prepriča več neumnih volivcev, da mu dajo glas? Cilj opravičuje sredstva.

  3. hvala ker si izpostavil moj komentar. imaš prav ja Gospa Urška bi lahko dosegla kake spremembe.Samo kaj ko njej to ne pride na pamet. Razumem jo, da ji ni lahko.Kot ženska žensko.samo kaj mi to pomaga.še vedno bo Janša imel več ugodnosti in ona več podpore kot vse punce,žene,matere ,družine ki ji srečujem na obiskih v zaporu.Še nekaj bom dodala samo prejšnji viken je bilo otrok 8, v razponu let 6 mesecev do 5 let na obisku pri očetih,vsi smo se stikali,,hrup,vročina,slab zrak in nobene privatnosti.Spremembe? Ne vrjamem.

    1. ps: mamice ki jh jaz srečujem niti ne povejo svojim otrokom kje so starši,eden mali fantek misli da je ati v vojski,druga punčka ve da ati ni plačal položnic in ga bodo policaji čuvali nekaj časa.ostali so premajhni da bi dojeli kje je ati.a vedo da ni prijetno.

  4. Patetično! Ženska poroči kriminalca in potem joče, ker ga lahko obišče le dvakrat na teden. Res se ji godi grozna krivica. Morda bi poskusila vprašati vdovo po Toni-ju (Merlak), kako je preživeti teden ali dva (ali pa vse življenje) brez moža!?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja