Izjava Urške Bačovnik Janša, ki jo je dala včeraj za Planet TV me je precej presenetila. Razumem, da ji je težko sami. Razumem, da ji je težko, ker mora vzgajati dva otroka. Razumem tudi, da ji je težko, ker ima samo dvakrat tedensko obiske v zaporu. Prav tako razumem, da bi rajši, da bi bila družina več skupaj. Vendar otroku razlagati, da je oče službeno odsoten? Očitno pričakujejo zelo kmalu, da bo Janez Janša na prostosti – kar pomeni, da so ga že naredili za mučenika in sedaj mora zgolj izkoristiti to inercijo in bo zmaga na volitvah njegova.

Vendar ni edina, ki ima svojega moža v zaporu. Ampak ostali nimajo toliko sreče, da bi se takoj znašli na odprtem oddelku in da bi lahko opravljali tekoče posle tudi iz zapora. Sicer pa je bil Janez že v kazenskem postopku, ko sta se odločila za drugega otroka. Za prvega ne vem. In tudi to, da ima Janez otroka že iz prejšnjega zakona mediji pozabijo napisati.

Prepričana sem, da če bi se taka krivica dogajala nekomu, ki je politični nasprotnik mojega moža, bi se Janez znal opredeliti do resnice, za razliko od mnogo drugih

Še ena njena izjava iz istega intervjuja. In na drugi strani komentar, ki sem ga dobil na zapis Pisma podpore za Urško Bačovnik Janša:

sama imam moza v zaporu.lahko recem le zarad neumnosti in ne tako pomembnih reci.a je dobil Skoraj dve leti. ni na dobu.obiske imava 2 na teden po dve uri,ni privatnosti,v eni sobi nas je tudi do 20. poklice me lahko 2x na dan. ker so vse podrazili se pogovorjava pol ure.v eni sobi jih je 5.nobenih olajsav ne dobi kljub delu in pridnosti. gospa urska kdo pise meni pisma? kdo? nihce.

In takšnih žensk je v Sloveniji še mnogo. Z njimi se nihče ne ukvarja. Niti z njihovimi otroki, ker niso medijsko prepoznavne in ker pač niso žene politikov. Mogoče pa bi lahko Urška naredila kaj v to smer, da bi se o tem začelo kaj pisati in govoriti in ne bi dejansko razmišljala zgolj skozi svojo težavo. Vendar dvomim, da bi kaj takšnega naredila – Janez bi se znal opredeliti do resnice zaprmej!

janez_urska