Moro.si – nakup zlata z Bitcoini – Moro Bitcoin – Gold Bullion Trading

O Bitcoinih – decentralizirano razpršeno plačilno omrežje, ki ga poganjajo uporabniki brez centralnega organa ali posrednikov se zadnje čase veliko piše. Za lažje razumevanje – Bitcoin je internetna gotovina, ki jo je javnosti že leta 2009 predstavil Satoši Nakamoto. O njem je veliko zgodb, kajti nihče ne pozna njegove točne identitete.

Prav tako je z Bitcoini povezanih veliko zgodb, ki so jih mediji povzeli. Silk road, Mt. Gox sta dve, ki sta precej odmevali v javnosti. Dejstvo je tudi, da je slovenski Bitstamp največji igralec na trgu na področju trgovanja z bitcoini in da sta ustanovitelja podjetja Nejc Kodrič in Damijan Merlak prevzela dominacijo nad trgovanjem s to valuto. Preko Bitstampa poteka večji del trgovanja z Bitcoini tudi po svetu. V zadnjem času vse več spletnih trgovin ponuja možnost nakupa z Bitcoini in sicer po tistih cenah, ki so trenutno veljavne na borzi.

Od včeraj naprej pa je mogoče v Sloveniji kupiti zlato z Bitcoini – to storitev ponuja družba Moro, ki trguje z zlatom in ostalimi dragimi kovinami v Sloveniji.

Nakup zlata se opravi preko spletnega naslova https://www.moro.si/bitcoin/ in omogoča takojšnjo pretvorbo Bitcoinov v naložbo v zlato po trenutnih cenah tako zlata, kot Bitcoinov.

Kaj to pomeni za nekoga, ki ima na svojem računu Bitcoine?

Da lahko Bitcoine, ki jih je “rudaril”, ali kupil, pretvori v malce bolj varno naložbo, kjer skoki valute niso tako veliki, kot so pri trgovanju z Bitcoini. Zlato lahko prevzame fizično, ali pa ga hrani na računu, oz. v sefih v Avstriji. Prav tako pa je omogočeno varno pošiljanje zlata.

Sam na žalost nimam nič Bitcoinov, da bi testiral nakup, ali prodajo. Mi je pa žal, da nisem v tistih časih, ko se je šele začelo govoriti o tej kripto valuti, “narudaril” kaj Bitcoinov in si tako naredil zalogo za čase, ki prihajajo.

bitcoin_zlato_moro