Stranka SDS se je včeraj, po razglasitvi vzporednih rezultatov volitev odzvala na svoj način, ki ga kljub vsemu nisem pričakoval. Namreč Zvonko Černač je v svojem nastopu pred kamerami povedal, da so bile volitve nepoštene in zato so rezultati nelegitimni. Da bo tisti, ki bo vodilo vlado Lukašenko, da bo imela vlada kratek rok trajanja in je stranka SDS ne bo priznala. Da tega, da njihovi poslanci ne bodo prevzeli nobenih odgovornosti, niti ne omenjam – kar preprosto pomeni, da bodo zgolj sedeli v parlamentu. Na tem mestu se mi poraja vprašanje, zakaj se lahko to zgodi, da namreč stranka, poraženka na volitvah izsiljuje vse ostale zaradi kalimerovstva! Da zaradi najslabšega rezultata po letu 2000, ki so si ga zakuhali sami, poskusijo na vsak način uveljaviti svojo voljo – kot majhni otroci, ki jokajo, ko ne dobijo igrače. Da njihove zadnje poteze, ko jih niti ni bilo v Cankarjev dom niti jih ni bilo več na dvorišču pred njihovim sedežem, niti ne omenjam. Dejansko so pokazali, kaj si mislijo o demokraciji, besedi, ki jo sicer tako pogosto radi uporabljajo. Seveda zgolj in samo, ko njim pride prav.

Slovenija je namreč že vrsto let talec SDS. Te volitve so to spremenile. Namreč volivci so pokazali svojo voljo in kljub temu, da so za stranko SDS nelegitimni, temu ni tako. Zgodilo se je, kar se je moralo zgoditi. Dovolj je bilo “šlepanja” na osamosvojitev in nedotakljivih, ki imajo za seboj tako močno volilno bazo, da jih nihče ne more premagati. Pozna se, da so ljudje naveličani zgolj in samo kritiziranja in si želijo predvsem drugih obrazov in drugih ljudi, ki do sedaj še niso okuženi z vsemi mogočimi aferami, ki se lepijo na politike kot muhe na drek. Če rezultat volitev ni dovolj zgovoren sam po sebi, da Slovenci nočemo več sranja, razdiralnosti, kalimerovstva, potem ne vem, kaj bi bil lahko dovolj dober znak za stranko SDS?

Mogoče pa bi se vsi, ki ne razmišljamo kot volivci SDS – nekje okoli 178.294 volivcev je to, morali izseliti iz Slovenije, da bi lahko oni po svoje vodili državo in kjer ne bi nihče drug imel možnosti povedati svoje mnenje. Verjetno bi to stranki SDS najbolj odgovarjalo in bi bilo to za njih edino pravično!

Zanima me, zakaj ne obstaja možnost, da se poslancu, ki se bo šel državljansko nepokorščino, kot je napovedala stranka SDS za svoje poslance, ne more vzeti mandata? Zakaj so poslanci tako močno zaščiteni v tem primeru? Pri delavcih temu ni tako!

p.s.: niti najmanj ne dvomim, da je govor, ki ga je prebral Zvonko Črnač napisal Janez Janša in v njem izlil ves svoj žolč in srd! Glede na to, da se število njihovih volivcev manjša, upam, da se konča to strahovladje, ki smo mu priča….

litostroj-60-let16.jpg