Feri Lainšček, pisatelj iz Prekmurja, je znan po svojih romanih: Namesto koga roža cveti, Petelinji zajtrk, Raza, Skarabej in vestalka,… Po njegovih romanih je bilo posnetih par zanimivih filmov: Hit poletja, Petelinji zajtrk, Rock´n´rol, Tractor, ljubezen in Rock´n´rol..

Sedaj Feri Lainšček ustvarja nov roman v nadaljevanjih z naslovom Strah za metulje v nevihti, ki ga objavlja na Facebooku.
Gre za ljubezensko zgodbo, ki se začne leta 1972 v Beogradu in se razplete leta 1991 nekje v Sloveniji. Roman torej tematizira daljše časovno obdobje iz naše bližnje preteklosti in prikazuje tudi razmere v nekdanji Jugoslovanski ljudski armadi.

Roman lahko najdete na Facebooku – Strah za metulje v nevihti, roman v nadaljevanjih

Feri Lainšček pričakuje tudi odzive bralcev, ki bodo lahko potencialno vplivali na vsebino literarnega dela. In končno je nekdo odkril, da lahko s takšnim načinom pritegneš javnost, da prebere stvari vnaprej in da ji ponudiš možnost soodločanja o stvareh, ki dobijo povsem drugačno podobo, kot če jih napiše zgolj samo avtor. Odlična poteza in upam, da bo tudi knjiga na enakem nivoju, kot so njegove ostale knjige.

feri_lainscek