Da ne bo kdo rekel, da Janez Janša ne izkorišča s pridom svojega časa, ki ga preživlja na Dobu. Recimo danes se je odločil, da bo preko Twitterja obvestil EU politike o tem, da je v Ljubljani potekala Ruska vojaška parada. In ne, ni bil malenkosten, ko se je odločil kdo so tisti politiki, ki jih je o tem potrebno obvestiti. Nabor je zanimiv: Jean-Claude Juncker, José Manuel Barroso, Dalia Grybauskaitė, Carl Bildt, Radosław Sikorski, Mikuláš Dzurinda, Oana Lungescu, Samantha Power, John McCain, Yves Leterme .. Seveda ni šlo mimo tega, da bi svoj tvit naslovil tudi na medije: USA TODAY, The Washington Times, TIME.com in prikazal razmere v katerih živimo v Sloveniji.

Tule spodaj so njegovi tviti – v bistvu jih je deset, vendar prikažem jih samo par:

Glede na to, da bivši predsednik vlade Janez Janša v zaporu preživlja svoj čas in mu je očitno dolgčas, se je odločil, da bo sramotil Slovenijo po kanalih, ki so mu na voljo. Tole, kar je naredil danes je milo rečeno patetično, vendar vsekakor pričakovano. Ne bom predlagal, da se zapornikom odvzame možnost “idelološke vojne”, ki si jo je privoščil JJ, ampak vseeno tole ni način komunikacije, ki bi ga kdorkoli lahko spoštoval!

Predvsem pa je šlo v tem primeru za ruske vojake, ki svoj program predstavljajo v počastitev rojakom, ki so umrli v plazu pod Vršičem leta 1916 in nima nobene povezave s komunizmom, kot bi lahko kdorkoli predvideval. Predvsem pa je ta tradicija že dlje časa prisotna.

Vendar JJ očitno izkoristi vsako priložnost, da prikaže, kako je komunizem na pohodu v Sloveniji! Škoda, ker s tem dela sramoto Sloveniji, predvsem pa samemu sebi. No, slednje niti ni tako napačno!

Nastop ruskih vojakov v Ljubljani

ruska_parada