To, da sem navdušen nad vozili Tesla sem že zapisal. To, da ga verjetno ne bo imel, je prav tako jasno. Vendar mi je všeč filozofija, ki stoji za blagovno znamko, predvsem pa izboljšave, ki jih Tesla ponuja. Sedaj imamo v Ljubljani, pri hotelu Four Points by Sheraton (ex Mons) tudi prvo supercharger polnilnico za Tesla vozila!

Če boste na naših cestah zagledali električno vozilo Tesla S, naj vas to ne preseneti. Julija, ko je podjetje Avantcar pripeljalo prvo vozilo v Slovenijo, na predstavitev, je bilo veliko govora in pisanja o tem. Obljubili so, da bo na jesen v Sloveniji nekje med 5 in 10 teh vozil. In ko sem se pred parimi dnevi peljal mimo njihove poslovalnice na Dunajski cesti, sem zagledal idiličen prizor – tri vozila Tesla S so bila parkirana na ploščadi in srce mi ni dalo, da se ne bi ustavil in naredil vsaj ene fotografije!
tesla2
tesla1

Elon Musk, ki stoji za podjetjem Tesla, je zame eden izmed najpomembnejših ljudi sedanjosti. Njegovo vizionarstvo in ideje so ideje, ki so potrebne za sedanjost. Soustvaril je zgodbo SpaceX in PayPal in v zadnjih letih zgodbo, ki je večja kot ostale – Tesla Motors. Električna vozila, ki niso “grda” na pogled in ki nimajo avtonomije par 10 kilometrov, ampak čudovite izdelke, kateri se lahko po performansih primerjajo s športnimi vozili in katerih avtonomija je 500 kilometrov in več.

Sedaj, par mesecev kasneje je pri nas že več kot dvajset vozil Tesla, ki si jih kupujejo ljudje, ki imajo, vendar jim to, da bi se vozili v Ferrarijih ne pomeni toliko, kot pa da se vozijo v sodobnih, električnih vozilih, ki so #topshit. Ja, ta del se je spremenil in Tesla je sedaj več kot statusni simbol.

supercharger_ljubljana