Dejstvo je, da v Sloveniji nimamo velikih zvezdnikov. V bistvu jih imamo par, ki bi si ta naziv zaslužili, pa vendar so to ljudje, ki se ne izpostavljajo v javnosti. Imamo pa cel kup “wannabe” zvezdnikov, ki bi za to, da pristanejo v reviji naredili vse. Ampak do tega dela še pridemo.

Dejstvo je, da imamo v Sloveniji kup revij, kjer objavljajo novice/trače o domačih zvezdnikih. Kot sem v prvem stavku že zapisal – v Sloveniji nimamo velikih zvezdnikov. Niti nimamo “paparacev”, kot jih vidimo na posnetkih iz tujine, ki cele dneve prežijo na zvezdnike, da naredijo fotografijo, ki jo potem za masten denar prodajo medijem, ki s tem zadovoljijo potrebe svojih bralcev.

Če sedaj združim prvo in drugo zapisano, potem dobim zelo preprosto rešitev za samopromocijo v Sloveniji. Nabor oseb, ki se pojavljajo v medijih je zelo majhen in je že neka stalnica – ko se enkrat začneš “rolati” v teh medijih, potem ti “večna slava in čast” ne uideta.

Torej, kaj morajo storiti te “zvezde” v Sloveniji, da se lahko sončijo v slavi filmskih reflektorjev in da se sprehajajo po rdeči preprogi? V bistvu zelo malo – dovolj je, da uporabljajo družbena omrežja in da tam objavljajo svoje “selfije“. Ker so mediji podhranjeni s tem materialom, je to za njihove “novinarje” zlata jama – samo pogleda se, kaj so objavili “zvezdniki” in potem se napiše spremni tekst, ki poudarja vse vrline “zvezdnika” in voila – članek je pripravljen za objavo na spletu in v tiskani izdaji.

Seveda niso vsi tako iznajdljivi in nekateri delajo to na drugačen način. Vzamejo fotoaparat, naredijo par fotografij sebe na počitnicah, spišejo tekst, ter ga pošljejo v uredništvo – s tem olajšajo delo “novinarjem”, ki so veseli, da imajo material, ki bo zadovoljil njihove bralce. In tako imamo cel kup “samopromocijskih” objav v medijih, ki pa so povsem zadovoljni, da dobijo takšne vsebine, saj sicer bi v času kislih kumaric bilo vse skupaj precej bolj naporno in precej manj “kvalitetne” vsebine bi našli v dotičnih medijih.

Še posebej v času kislic kumaric, opažam da ima fotograf, ki se podpisuje kot Osebni Arhiv in dela za veliko medijev, zelo veliko dela. Sicer se mu pozna, da mu večinoma manjka fotografska kilometrina, da izbira motive/osebe za katere slišim prvič, da so fotke bolj škljocanje, kjer ni pomembna osvetlitev, kjer ni pomembno ozadje, samo da je, pa je ok, vendar ima kljub recesiji neskončno dela.

Tako, kot je rekel  Andy WarholIn the future everyone will be famous for fifteen minutes. V Sloveniji še veliko več!

Hollywood Walk of Fame Photos 14

Hollywood Walk of Fame Photos 13

Hollywood Walk of Fame Photos 12

Hollywood Walk of Fame Photos 11

Hollywood Walk of Fame Photos 08

Hollywood Walk of Fame Photos 07

Hollywood Walk of Fame Photos 05

Hollywood Walk of Fame Photos 01

Hollywood Walk of Fame Photos 04

Hollywood Walk of Fame Photos 02

Hollywood Walk of Fame Photos 03

Hollywood Walk of Fame Photos 16