Ljubljana bo naslednji teden, 11. in 12.9., gostila Bitcoin konferenco – Bitcoin Central & Eastern European Conference, kjer bo poudarek na Future and Business Opportunities. Glede na to, da je Bitcoin v zadnjem letu polnil novice in da je bilo veliko špekuliranja s to kriptovaluto, je tole odlična priložnost, da se Slovenija še precej bolje pozicionira na svetovnem zemljevidu Bitcoin “industrije”.

Bitcoin je decentralizirano razpršeno plačilno omrežje, ki ga poganjajo uporabniki brez centralnega organa ali posrednikov. Za lažje razumevanje – Bitcoin je internetna gotovina, ki jo je javnosti že leta 2009 predstavil Satoši Nakamoto. O njem je veliko zgodb, kajti nihče ne pozna njegove točne identitete.

Prav tako je z Bitcoini povezanih veliko zgodb, ki so jih mediji povzeli. Silk road, Mt. Gox sta dve, ki sta precej odmevali v javnosti. Dejstvo je tudi, da je slovenski Bitstamp največji igralec na trgu na področju trgovanja z bitcoini in da sta ustanovitelja podjetja Nejc Kodrič in Damijan Merlak prevzela dominacijo nad trgovanjem s to valuto. Preko Bitstampa poteka večji del trgovanja z Bitcoini tudi po svetu. V zadnjem času vse več spletnih trgovin ponuja možnost nakupa z Bitcoini in sicer po tistih cenah, ki so trenutno veljavne na borzi.

Na konferenci, kjer pričakujejo več kot 150 udeležencev bodo med govorniki:

  • Steve Beauregard (CEO, GoCoin)
  • Hans Henrik H Heming (CEO, Bips)
  • Matjaž Pajk (Odvetniška pisarna Dušan Korošec in Odvetniki)
  • Luka Pusic (Predsednik Bitcoin Društva Slovenija)
  • Radoslav Albrecht (CEO & Ustanovitelj, Bitbond)
  • Jean-Louis Schiltz (Bivši minister Luksemburga in pravni svetovalec, Profesor na Univerzi v Luksemburgu)

Več informacij http://www.bitcoin-conference.eu/

bitcoin