Nov parlament prinaša nove obraze. Novi obrazi prinašajo novo politiko. Nova politika prinaša spremembe. Vendar so za spremembe potrebni novi obrazi. Glede na to, da je nekoč veljalo, da ljudje, ki pridejo v parlament in nimajo ničesar in ko gredo iz parlamenta imajo precej, je situacija v Sloveniji precej zanimiva. Siol.net je objavil nekatere podatke o poslancih in njihovem premoženju. V bistvu je zanimivo, da je med poslanci precej takšnih, ki nimajo skoraj ničesar.

Ali je to pozitivno ali negativno, je bolj odločitev posameznika. Vendar, če velja zgornje, da gredo ljudje v politiko zato, da obogatijo, potem to ni več tako pozitivno, kajne? Namreč takšni ljudje, ki si polnijo svoje žepe, pozabijo na ljudi, ki so jim dali svoj glas, predvsem pa ne delajo v korist ljudstva, ampak zgolj za svojo korist.

Pred parimi leti so Finance objavile premoženjsko stanje poslancev SDS. Glede na to, da je od takrat minilo nekaj let, bi bilo zanimivo videti sedanje stanje teh poslancev. Ja, poslanske plače niso tako “švoh” in če vmes pade še sekira vsaj malce v med, potem se lahko premoženjsko stanje precej spremeni. Vendar so verjetno tudi poslanci tako pametni, da tega ne kažejo navzven, kajti pred javnostjo morajo dajati občutek, da oni niso takšni. V končni fazi smo vsi pod kožo krvavi.

Poslanci so morali do 1. septembra KPK prijaviti svoje premoženjsko stanje. Vendar vsi ti podatki ne bodo javno dostopni, zgolj tisti, ki so vezani na dohodke in premoženje pridobljeno v času opravljanja funkcije – vendar bodo ti podatki objavljeni šele dve leti po prenehanju te funkcije. Takole izgleda obrazec za prijavo premoženjskega stanja poslanca – https://registri.kpk-rs.si/registri/premozenjsko_stanje/prijava/

Škoda! Zanimivo bi bilo videti, kaj se dogaja s premoženjem nekaterih poslancev v času trajanja njihovega mandata.

Policija pred parlamentom 06