Pisalo se je leto 2009 in v medijih so najbolj odzvanjale besede Gregor Golobič, Ultra Sum, Laž, Lažnivec, Odstop, Mediji, Krediti, Tajkuni, Zares. Verjetno se marsikdo spomni medijskega pogroma nad Gregorjem Golobičem, ki je KPK prijavil svoje premoženje, vendar je medijem zamolčal svoj delež v notoričnem podjetju Ultra. Kar se je zgodilo kasneje je bilo zelo dobro pripravljena akcije – udari z vsemi topovi po Gregorju, ki so jo skupaj peljali v stranko SDS s podporo medijev, ki so tedne in mesece objavljali informacije o tej “aferi”. Konec je vsem dobro znan, zaključek pa lahko naredi vsak zase.

Potem pride leto 2014 in dobimo novega mandatarja – Miro Cerar zmaga na volitvah in začne sestavljati vlado. V mesecu dni, odkar je postal poslanec, bi moral oddati poročilo o svojem premoženju KPK. Vendar tega ni storil v predvidenem času. Mediji? Ja, zapisali so to novico, vendar je to to. Nikjer medijskega pogroma, nikjer TV oddaj na to temo, niti SDS ni udarila po njem.

Dvojni vatli, kot smo jih navajeni v Sloveniji skoraj pri vsaki stvari, so še enkrat prišli na površje in prikazali točno sliko, kako vse skupaj poteka v Sloveniji. Najbolj žalostno je, da se to zgodi novemu mandatarju in iz njegove stranke pride sporočilo, da obžaluje to. Seveda, saj je pravnik, kajne?

katarina-kresal-milan-kucan-zoran-jankovic-borut-pahor-gregor-golobic-014.jpg