Ste se kdaj vprašali, koliko pravih prijateljev imate? Takšnih, ki bi jih lahko sredi noči povsem mirno poklicali in bi bili za vas pripravljeni narediti tudi kakšno neumnost? Ali pa takšnih prijateljev, ki jim lahko zaupate vse svoje skrbi in skrivnosti in vas bodo vedno znali poslušati in če bo to potrebno, tudi biti povsem tiho in samo nastaviti rame, da se boste na njem lahko zjokali? No, koliko pravih prijateljev imate?

Verjetno zelo malo. Kljub temu, da smo obkroženi z ljudmi, da z njimi komuniciramo po različnih kanalih, pa je pravih prijateljev v življenju precej malo. Manj, kot se nam zdi. In te ljudi je potrebno spoštovati in jim namenjati čas, saj so stvari minljive in vedno se prepozno sprašujemo, zakaj nismo z nekom preživeli več časa, ko je ta čas še obstajal. Po drugi strani pa smo tako obremenjeni z našim časom, ki ga imamo premalo, da ga ne izkoristimo v popolnosti in zgolj medlimo – smo nekje in v mislih smo povsem drugje, saj se medtem ukvarjamo s tipkanjem po telefonu, reševanju službenih in zasebnih težav. Pa vendar imamo okoli sebe ljudi, ki nas cenijo in spoštujejo in so radi v naši družbi.

Sam včasih dejansko pogrešam svojo staro družbo, izpred deset in več let, s katero smo preživeli veliko časa skupaj. Vendar v nekem trenutku so se poti razšle, saj je vsak začel živeti svoje odraslo življenje in posledično je zmanjkalo časa za skupne ure in pogovore o vesolju, ribah in vseh ostalih temah, ki pridejo ljudem na misel. Služba in odraslo življenje spremenita veliko stvari, predvsem pa se ljudje začnejo več družiti s svojimi sodelavci in dejansko je težko spoznati ljudi, s katerimi imaš res lahko vzpostavljen prijateljski odnos.

Preprost nasvet – včasih je potrebno prijateljem povedati, da jih cenite, da ste radi v njihovi družbi, predvsem pa, da vam veliko pomenijo in da brez njih življenje preprosto ni enako. Presenečeni boste, saj bodo tudi oni presenečeni. In če so pravi prijatelji, bodo razumeli, kaj ste jim želeli med vrsticami povedati.

Eze cote dAzur photos 02