Šest let druženja z iPhone telefonom

Pisalo se je leto 2008. 20. september je bil tisti dan, ko sem dobil svoj prvi iPhone – kljub temu, da sem ga želel že veliko prej, ga nisem nikjer dobil. Šest let kasneje sem še vedno pristaš iPhone telefonov, saj sem jih v tem času zamenjal že ene par – iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5S in še vedno nisem našel zamenjave, ki bi jo z veseljem vzel v roke in bi mi nadomestila “jabolčni” svet.

Zakaj še vedno ostajam na Apple napravah?

Odgovor je zelo preprost. Uporabniška izkušnja, ki mi jo ponujajo dotični telefoni je preprosta in ni potrebno raziskovanje in odkrivanje novega sveta. Stvari so dokaj intuitivne, predvsem pa so tako preproste, da jih lahko začneš uporabljati takoj, ko odpreš škatlo in v telefon vstaviš svojo SIM kartico. Poleg tega pa te naprave delujejo – saj razen problema, ki sem ga imel z iPhone 4S, kjer se mi je pojavila rjava črta na zaslonu, nisem imel nobenih težav. V bistvu so še vedno zgoraj omenjeni iTelefoni v mojem predalu in še vedno delujejo brez problema. Res je, da so nekateri ob nadgraditvah iOSa postali počasnejši in da se baterije precej hitreje izpraznejo, vendar še vedno opravljajo svoje poslanstvo in to zelo dobro.

iPhone 6 – ali ga bom kupil?

Vprašanje, ki si ga zastavljem že par dni. Ne vem, odgovor v bistvu sploh ni tako enostaven, saj me je presenetilo to, da je Apple predstavil dva nova modela telefona (iPhone 6 in iPhone 6 Plus), saj sem bil do sedaj navajen, da je bil predstavljen zgolj en model, šele kasneje pa tudi drugačne različice (no, tudi pri 5C in 5S je bila podobna zgodba). Ker mi je ta njihova logika postala malce čudna, sem skeptičen, da bom postal lastnik iPhone 6, saj bom verjetno raje počakal na iPhone 6S, ki bo imel vse in še malce več. Je pa seveda veliko tudi odvisno od tega, kakšne cene bodo imeli naši operaterji v vezavah za 24-mesecev in kakšne pakete bodo vezali na te naprave.

Obstaja še cel kup telefonov in operacijskih sistemov?

Seveda jih obstaja, vendar so bile moje izkušnje dokaj klavrne. Verjetno je to posledica prevelikih pričakovanj, kot tudi tega, da nisem navajen drugih sistemov, predvsem pa, da se težko prilagajam, ko najdem neko stvar, ki se mi zdi v vseh ozirih odlična. Glede na to, da sem bil nekoč uporabnik BlackBerrya, ki se mi je zdel fenomenalen in je zadostil večini mojih potreb, vendar me kasnejši njihovi produkti niso navdušili, je ta operacijski sistem takoj bil izvzet iz možnosti nakupa. Ko sem testiral telefone z Windows operacijskim sistemom, sem ugotovil, da je povsem soliden telefon in da stvari delujejo, vendar ko sem iskal kakšno stvar sem ugotovil, da je vse preveč zakomplicirano. In pri Androidih sem imel precej podobne pomisleke – na žalost nisem našel modela, ki bi mi dal enako uporabniško izkušnjo, kot jo imam pri Apple napravah.

Haters Gonna Hate?

Seveda. Vedno je tako in vedno bo tako. To je dejstvo, da brez tega ne gre. Nekateri so za ene, drugi za druge in vsak ima pravico, da pove svoje mnenje in da izbere tisto, kar mu je všeč. Posledično pa je potrebno razumeti, da bi verjetno vsako podjetje želelo dati na trg najbolj ultimativni telefon, ki bi zadovoljil vsem željam in pričakovanjem. Vendar na žalost to ne gre tako lahko, kot bi si marsikdo lahko predstavljal. Posledično si vsak izbere točno tisto napravo, ki jo želi in ki mu služi.

“Prepucavanje”, kdo je boljši, je zame “passe”. Vsak si najde točno tisto, kar je zanj najboljše in tisto tudi zagovarja. In to je ena izmed prednosti, ki jo ima Apple – kupci njihovih izdelkov postanejo zagovorniki znamke in posledično se spreobrnejo v “vernike” – zanalašč napisano v narekovajih, da ne bo kdo narobe razumel. In ja, iPhone je #topshit

iphone_4s_calypso_case_01

blackberry-curve-8310-vs-iphone-3g-01.jpg

apple-iphone-112-01.jpg

invisibleshield-zascita-za-iphone-3g-04.jpg

iphone_4s_02

invisibleshield-zascita-za-iphone-3g-01.jpg

  1. Meni se v Sloveniji niti ne da zagovarjam iPhona, ker me takoj napadejo s fanboyem in kuk razne Xperie ipd. boljse.. V ZDA je pa iPhone pac vecina (60% najstnikov ga ima.. med top 5 prodajanimi telefoni so 3 iPhoni) in niti ni treba pojasnjevat zakaj je topshit:)

Komentarji so zaprti.