Zadnje čase je na blogu precej objav vezanih na naš zdravstveni sistem, ki ni najbolj optimalen in ki definitivno potrebuje konkretno prevetritev. Reforme, o katerih se je dolga leto govorilo, so bile bolj ali manj postavljene na stranski tir in uporabniki zdravstvenih storitev smo v situaciji, kot je. To, da vsake toliko časa pridejo v javnost informacije o preiskavah sumov korupcije v zdravstvu (Nove preiskave v zdravstvu, Hišne preiskave v zdravstvu, med pridržanimi tudi Vrhunec, Zaradi spornega razpisa hišne preiskave na Onkološkem inštitutu in ministrstvu za zdravje, ni nekaj na kar bi morali biti ponosni in počasi se bi morali začeti zavedati, da sta 2 milijardi eurov, kolikor jih upravlja ZZZS, zelo zanimiv denar, po katerem stegujejo svoje lovke različni lobiji. Več kot je lobijev, manj je denarja, ki je dejansko namenjen bolnikom in preko 32.000 zaposlenim (vir) v zdravstvu v Sloveniji – zanimivo je, da ta javni sektor ne odpušča, kljub situaciji, ki je v Sloveniji!

Stanje v zdravstvu v Sloveniji ni optimalno in to ponavadi najbolj občutijo uporabniki zdravstvenih storitev. Nekaj takšnih primerov poznamo iz medijev – Rene, Miša sta dva izmed bolj izpostavljenih, saj je o teh dveh primerih bilo precej napisanega in njuni zgodbi odmevata na družbenih omrežjih. Vendar je takšnih zgodb, ki ne pridejo v medije še veliko več in so lahko še precej bolj kompleksne in opozarjajo na probleme, ki jih imamo v naši državi z zdravstvom.

Če ima kdo takšno zgodbo, ali pozna koga, ki je šel čez kalvarijo našega zdravstvenega sistema, potem jo bom z veseljem objavil in s tem tudi javno opozoril na stvari, ki se dogajajo in ponavadi ne pridejo v medije, ali pa se o njih ne govori. Zakaj je to pomembno? Iz povsem preprostega razloga – če se ne govori o takšnih primerih, še ne pomeni, da takšnih primerov ni. In ko začnejo enkrat padati karte, se stvari precej spremenijo in dobijo povsem drugačno sliko. In vsako opozorilo na napake našega zdravstvenega sistema, ki potrebuje spremembe, je lahko dobrodošlo in koristno.

Zgodbo lahko pošljete na [email protected] – in že vnaprej hvala!

krvodajalec