Logarska dolina je čudovita

Logarska dolina je čudovita v vseh letnih časih. Marsikomu je Logarska dolina asociacija na oglas, ki je nekoč predstavljal Slovenijo –  Slovenija, moja dežela. Logarska dolina leži v Kamniško-Savinjskih Alpah in je poimensko deljena na spodnji del Log (mokri, ilovnati travnati svet), srednji del Plest (večidel gozdnati svet) ter zgornji del Kot (gozdnati in gruščnati svet) in je bila leta 1987 zavarovana kot krajinski park, ki se razteza na 24 km².

Meni predstavlja Logarska dolina odlično izhodišče za nedeljske izlete, saj je od Izlak oddaljena zgolj 60 kilometrov. Za tiste brez kondicije, ki se z avtom pripeljejo do destinacije je primerno slapišče PalenkSlap Rinka za nedeljske turiste, ki se vseeno želijo malce sprehoditi in zagrizti v hrib in Okrešelj za tiste, ki ne gredo v gore v natikačih, ampak se dejansko pripravijo na to, da bodo hodili v hrib in grizli kolena. Za še bolj zahtevne pa iz Okrešlja vodi cel kup bolj ali manj težkih poti na različne konce (Strelovec (1763 m), Krofička (2083 m), Ojstrica (2350 m), Lučka baba (2244 m), Planjava (2394 m), Brana (2252 m), Turska gora (2251 m), Mrzla gora).

Vendar pozor – Logarska dolina je polna turistov, kolesarjev, sprehajalcev in to je potrebno vzeti v zakup. Glede na to, da je v dolini precej kmetij, ki ponujajo kmečki turizem in ki ponujajo različno domačo hrano, je to nekaj, kar ne smete preskočiti. Domače klobase in doma pripravljene jedi, ki vas spomnijo na to, kakšno hrano smo dejansko nekoč jedli. Za tiste, ki imajo radi bolj “fancy” hrano, pa je restavracija Hiša Raduha v Lučah.

Za tiste, ki bi radi vseeno imeli malce več od izleta, pa priporočam vzpon na Okrešelj.

Komentarji so zaprti.