Wakeboarding v Trstu je bila odlična popestritev večera pred pričetkom Barcolane, ki bo trajala teden dni. Na kanalu, kjer je “famozni” Ponte Rosso v Trstu so včeraj pripravili ekshibicijsko tekmo v wakeboardingu. Glede na to, da je Trst že tako poln ljudi, je ta dogodek še dodatno pritegnil stare in mlade, ki so z užitkom spremljali vragolije “wakeboardarjev”, ki so preko “jumpe” izvajali različne trike.

S tem so naredili odlično promocijo za wakeboarding, prav tako pa popestrili večerno dogajanje v samem centru Trstu. Kljub temu, da so bile temperature precej nizke in da je bila voda hladna, to ni ustavilo fantov in deklet, da ne bi poskušali prikazati atraktivnih skokov, ki so jih gledalci nagradili s ploskanjem. Vendar tudi tukaj je imel Murphy prste vmes in je “vlečnica” za wakeboarding vsake toliko časa odpovedala svojo poslušnost in prenehala z delovanjem, kar je povzročalo čakanje wakeboardarjev, prav tako pa precej ponesrečenih poskusov.

Mogoče samo kot ideja – tudi v Ljubljani bi lahko naredili tak event na Ljubljanici. Sicer je v Sloveniji Red Bull vsako leto organiziral takšen event v Tacnu, ki je prav tako privabil ogromno množico ljudi, vendar v središču mesta – na Špici recimo, bi bilo vse skupaj še precej bolj atraktivno in prava paša za oči. Glede na to, da je wakeboarding precej popularen tudi v Sloveniji, bi bila takšna poteza lahko odlična, predvsem pa bi se nekaj naredilo za promocijo tega športa!

Wakeboarding v Tacnu:

Wakeboarding in Trieste

wakeboarding_trst
Wakeboarding v Trstu