Boj med zavarovalnico Vzajemna in ZZZS se začenja. Agencija, ki za zavarovalnico Vzajemna telefonsko trži njihove produkte, je pred parimi dnevi po telefonu tržila zavarovanja za primer težjih bolezni in zavajala z informacijo, da je potrebno od marca naprej doplačati stroške zdravljenja raka. Kar seveda ne drži. Agent, ki je to prodajal preko telefona je naletel na novinarko, ki pa je primerno temu odreagirala in zgodbo spravila v eter.

V zavarovalnici Vzajemna so se vsem svojim komitentom opravičili in sprožili nadzor nad dotično agencijo. Ne bom omenjal tega, da je “outsourcati” prodajo takšnih produktov v teh časih precej nehvaležno delo in definitivno se lahko zgodijo takšne in podobne stvari, ko nimaš popolnega nadzora nad vsem, kar ponujajo agentje. Agentom gre za to, da čim več prodajo, saj je njihov zaslužek vezan na prodajo.

Kaj me je zmotilo v tej zgodbi?

Ne to, da se je to zgodilo. Tudi ne to, da je zgodba prišla v medije. Zmotilo me je, da je bil najbolj glasen ZZZS, ki se je takoj pojavil s svojimi komentarji v medijih. Nekdo, ki upravlja več kot 2 miljardi eurov denarja iz naših žepov, je seveda takoj pristavil svoj lonček in razložil, da je zdravljenje raka v Sloveniji zastonj – kar povsem drži in je na mestu. Vendar občutek, da so se takoj našli spin doktorji, ki so izkoristili to situacijo, mi ne da miru.

Po drugi strani pa ti ne omogoča zdravljenje raka v tujini, kar bi si marsikdo zaželel in kar bi bilo edino normalno. No, v tem primeru pa ima Vzajemna dejansko paket, ki to omogoča in kjer lahko sam izbiraš kako boš porabil svoje zavarovanje.

Ravno včeraj sem pisal, da bi si iskreno rad želel, da bi bilo naše zdravstvo transparentno – http://www.zbz.si/transparentno-javno-zdravstvo/ in da bi imeli dejansko pregled nad tem, kaj se z denarjem, ki ga ZZZS upravlja, dogaja. Če bi imeli Supervizorja za zdravstvo, bi bilo precej manj dodatnih aneksov, predvsem pa bi bili projekti dokončani v času, ki je bil v razpisni dokumentaciji.

vzajemna
vzajemna