had blog roni kordis had blog roni kordis

Vzajemna in ZZZS

Boj med zavarovalnico Vzajemna in ZZZS se začenja. Agencija, ki za zavarovalnico Vzajemna telefonsko trži njihove produkte, je pred parimi dnevi po telefonu tržila zavarovanja za primer težjih bolezni in zavajala z informacijo, da je potrebno od marca naprej doplačati stroške zdravljenja raka. Kar seveda ne drži. Agent, ki je to prodajal preko telefona je naletel na novinarko, ki pa je primerno temu odreagirala in zgodbo spravila v eter.

V zavarovalnici Vzajemna so se vsem svojim komitentom opravičili in sprožili nadzor nad dotično agencijo. Ne bom omenjal tega, da je “outsourcati” prodajo takšnih produktov v teh časih precej nehvaležno delo in definitivno se lahko zgodijo takšne in podobne stvari, ko nimaš popolnega nadzora nad vsem, kar ponujajo agentje. Agentom gre za to, da čim več prodajo, saj je njihov zaslužek vezan na prodajo.

Kaj me je zmotilo v tej zgodbi?

Ne to, da se je to zgodilo. Tudi ne to, da je zgodba prišla v medije. Zmotilo me je, da je bil najbolj glasen ZZZS, ki se je takoj pojavil s svojimi komentarji v medijih. Nekdo, ki upravlja več kot 2 miljardi eurov denarja iz naših žepov, je seveda takoj pristavil svoj lonček in razložil, da je zdravljenje raka v Sloveniji zastonj – kar povsem drži in je na mestu. Vendar občutek, da so se takoj našli spin doktorji, ki so izkoristili to situacijo, mi ne da miru.

Po drugi strani pa ti ne omogoča zdravljenje raka v tujini, kar bi si marsikdo zaželel in kar bi bilo edino normalno. No, v tem primeru pa ima Vzajemna dejansko paket, ki to omogoča in kjer lahko sam izbiraš kako boš porabil svoje zavarovanje.

Ravno včeraj sem pisal, da bi si iskreno rad želel, da bi bilo naše zdravstvo transparentno – http://www.zbz.si/transparentno-javno-zdravstvo/ in da bi imeli dejansko pregled nad tem, kaj se z denarjem, ki ga ZZZS upravlja, dogaja. Če bi imeli Supervizorja za zdravstvo, bi bilo precej manj dodatnih aneksov, predvsem pa bi bili projekti dokončani v času, ki je bil v razpisni dokumentaciji.

vzajemna
vzajemna
 1. Očitno se pri 86 letih Zemljaričeva doba nezadržno izteka in ĐiĐi že steguje lovke po njegovem zlatem rudniku.

 2. ZZZS je davek, pri Vzajemni pa lahko vsaj izbiraš, komu boš davek plačal.
  V družini smo imeli eno strašansko kolobocijo, ki sem se jo odločil rešiti. In se je dalo dogovorit z Domom upokojencev, s Telekomom (trajalo sicer ampak je šlo v pravi smeri), Adriaticom (5 minut), RTV Slovenija (dva maila, en telefonski klic), s Centrom za socialno delo (en dopis in en sestanek).
  Z Vzajemno pa se ni dalo, najprej klic, potem dopis, nobene reakcije iz njihove strani več kot pol leta, nakar pride izvršba, prvi klic, obljuba da me kontaktirajo, nato drugi klic, obljuba da me kontaktirajo še isti dan, po enem tednu obisk v poslovalnici, načeloma zadeve rešene (v kar pa glede na zmedenost gospe na šalterju nisem popolnoma prepričan).

  To pisanje ni kritika sistema ki ga imamo, ampak kritika Vzajemne, ki se na trgu še vedno upa obnašati slabše in bolj neorganizirano od ostalih podjetij.
  Zato še enkrat, prste vstran od njih.

  1. Spoštovani Nikolaj,

   zelo bom hvaležna, če mi na mejl pr()vzajemna.si pošljete podrobnosti, ker do tega, da ne dobite odgovora, ne bi smelo priti. Imamo brezplačno številko 0802060, kjer smo na voljo ves dan, na elektronsko pošto info() in pr() redno sproti odgovarjamo, tako da bi res rada vedela, kje se je zapletlo, da takoj odpravimo pomanjkljivosti. Najlepša hvala in lep dan,

   Petra Juvančič

Komentarji so zaprti.