Violeta Bulc je slovenska kandidatka za evropsko komisarko. Prav tako je Violeta Bulc šamanistka, podjetnica, predavateljica, hodi po žerjavici in ima črni pas v taekwondoju. Najprej je bila sicer ministrica brez resorja – urad za razvoj, strateške projekte in kohezijo v vladi Mira Cerarja, vendar se je po fiasku Alenke Bratušek pojavila kot kandidatka za evropsko komisarko.

Violeta Bulc je zanimiva oseba in sam sem jo imel že parkrat priložnost poslušati na njenih predavanjih in sem bil navdušen. Navdušen nad njo kot osebo in njenim razmišljanjem, kot tudi navdušen nad njeno življenjsko potjo, ki je zanimiva in polna takšnih in drugačnih presenečenj. Glede na to, da je v javnosti sedaj veliko govora ravno o njenem šamanizmu in s tem je povezano “zgražanje” marsikoga, se meni zdi to precej smešno. Namreč vsak posameznik ima pravico do svobodne volje – kot nekdo igra golf, ali baseball, se nekdo ukvarja s šamanizmom.

Edina stvar, ki se mi zdi precej nenavadna pa je njen Twitter profil @violeta, na katerem je prvič tvitnila 19. maja 2009, potem pa je dolgo časa sameval, do pred parimi dnevi, ko se je začela zelo aktivno ukvarjati z njim in objavljati precej vsebine – očitno po nasvetu svetovalcev za komuniciranje:

Glede na to, da je bila Violeta Bulc tudi gostja na Creative Mornings, je tukaj njen videoposnetek predavanja, ki je bil zelo zanimiv in precej oseben:

violeta_bulc

Violeta Bulc

3 Responses to Violeta Bulc

 1. Peter pravi:

  Na primeru Violete se je pokazala vsa beda slovenskih medijev, če ne kar celotnega naroda. Medijev je bilo polna usta kako potrebujemo gospodarstvenike v vladi in sedaj se delajo norca iz Violete. Prosim lepo no, smrkle, ki so diplomirale na FDV-ju se sedaj delajo norca iz ženske, ki je preživela leta svojega življenja v Silicijevi dolini, ustanovila svojo firmo itd….to je to, kar potrebujemo.

  Poglej recimo primer Financ…še do nedavnega so jo imeli za uspešno podjetnico, sedaj ko je šla pa v politiki pa se ni posmehujejo. Cela drama, če je šamanka. Če je lahko furala svojo firmo je sposobnejša kot 99% kadra v politiki.

  Skratka, če si je Alenka zaslužila posmehe si jih Vileta definitivno ne. Njen primer pa razkriva kako gnil folk in medije imamo.

  • Janč pravi:

   Se popolnoma strinjam.

   Samo, a ni škoda, da gre zdaj za 5 let v EU, najbrž bi bila za nas tukaj dosti koristnejša.

 2. Janč pravi:

  Cerar ni od muh: kdo si bo upal zavrniti šamanistko (vudu pa to) s črnim pasom…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.