Violeta Bulc je slovenska kandidatka za evropsko komisarko. Prav tako je Violeta Bulc šamanistka, podjetnica, predavateljica, hodi po žerjavici in ima črni pas v taekwondoju. Najprej je bila sicer ministrica brez resorja – urad za razvoj, strateške projekte in kohezijo v vladi Mira Cerarja, vendar se je po fiasku Alenke Bratušek pojavila kot kandidatka za evropsko komisarko.

Violeta Bulc je zanimiva oseba in sam sem jo imel že parkrat priložnost poslušati na njenih predavanjih in sem bil navdušen. Navdušen nad njo kot osebo in njenim razmišljanjem, kot tudi navdušen nad njeno življenjsko potjo, ki je zanimiva in polna takšnih in drugačnih presenečenj. Glede na to, da je v javnosti sedaj veliko govora ravno o njenem šamanizmu in s tem je povezano “zgražanje” marsikoga, se meni zdi to precej smešno. Namreč vsak posameznik ima pravico do svobodne volje – kot nekdo igra golf, ali baseball, se nekdo ukvarja s šamanizmom.

Edina stvar, ki se mi zdi precej nenavadna pa je njen Twitter profil @violeta, na katerem je prvič tvitnila 19. maja 2009, potem pa je dolgo časa sameval, do pred parimi dnevi, ko se je začela zelo aktivno ukvarjati z njim in objavljati precej vsebine – očitno po nasvetu svetovalcev za komuniciranje:

Glede na to, da je bila Violeta Bulc tudi gostja na Creative Mornings, je tukaj njen videoposnetek predavanja, ki je bil zelo zanimiv in precej oseben:

violeta_bulc
Violeta Bulc