Predani korakom – zajokal sem

Cilj projekta Predani korakom je zagotoviti potrebna sredstva za nakup posebnega tekočega traku s pripomočki za učenje hoje otrok s cerebralno paralizo starosti od 6 mesecev do 6 let na otroškem oddelku rehabilitacijskega centra Soča. Ambasador projekta Predani korakom je dramski igralec Jernej Šugman, iniciator projekta pa Zavarovalnica Tilia.

Ideja je preprosta. Vsi, ki lahko tečemo in pri teku uporabljamo različne naprave, ki beležijo naš tek, lahko preko spletnega mesta http://predanikorakom.si/ podarimo svoje korake za dober namen. Do sedaj je bilo zbranih že 256.246.838 korakov, jaz pa sem jih podaril okoli 200.000 – na žalost določene aplikacije ne omogočajo izvoza podatkov, da bi jih lahko prenesel na ta projekt, sicer bi bila številka precej višja.

In sedaj k naslovu – zakaj sem zajokal, ko sem pogledal video akcije Predani korakom? Ker je v njem zgodba, predvsem med 3:00 in 4:20, ki prikaže nekaj, na kar pozabljamo – kako srečni moramo biti, če smo zdravi in nam nič ne manjka. Jernej Šugman je na 19. Ljubljanskem maratonu izpolnil enemu izmed udeležencev njegovo zelo veliko željo. Kakšna je bila ta želja..

Predani korakom & Jernej Šugman – zaključek in nov začetek

predani_korakom_jernej_sugman
Predani korakom – Jernej Šugman
  1. “Zakaj zbiramo korake
    Vsak, ki podari svoje korake, posredno pripomore k hitrejši rehabilitaciji otrok”

    A nam, ki nismo tako hip, lahko prosim nekdo po kmečko razloži, kakšno konkretno korist imajo otroci od podarjenih korakov? Najbrž zadeva ni le metafizična?

    Hvala.

Komentarji so zaprti.