Akcija Obnovimo slovenske gozdove se počasi premika proti svojemu cilju. Do sedaj je bilo zbranih že preko 29.068 sadik, ki jih bomo sadili 15. novembra na različnih lokacijah po Sloveniji. Spisek lokacij je na voljo tukaj, če pa se sprašujete kako lahko pomagate pri tej akciji, je pa odgovor zelo preprost:

S poslanim SMS sporočilom na 1919 s ključno besedo GOZD lahko darujete 1 EUR za nakup sadike. Pridružite se nam 15. novembra, ko bomo zasadili okoli 12 hektarjev na različnih lokacijah po vsej Sloveniji. Prijavite se na izbrano lokacijo v vaši bližini, nataknite škornje, poprimite za rovnico in pozdravite nove gozdove, ki bodo zrastli z vašo pomočjo. Zdravi gozdovi so odgovornost vseh, ki vsak dan prejemamo njihove življenjsko pomembne darove, zato je prav, da jim izkažemo čast in spoštovanje, ki si ga zaslužijo.

Zveza tabornikov Slovenije in Zavod za gozdove Slovenije vabimo vse ljubitelje narave, da se 15. novembra pridružite vseslovenski prostovoljski akciji, s katero bomo obnovili del v žledolomu poškodovanih gozdov. V letošnji jeseni bomo na več lokacijah po Sloveniji posadili okoli 26.000 sadik, kar ustreza površini približno 12-ih hektarjev gozda, podobno količino sadik pa bomo posadili tudi prihodnjo pomlad in v naslednjih letih. Sadnja sadik gozdnega drevja je enostavno opravilo, zato se akcije lahko udeležite prostovoljci vseh generacij.

Delovne lokacije, prijave in zbirna mesta širom Slovenije bodo znane v prihodnjih dneh na spletni strani www.obnovimo-gozdove.si. Na zbirnem mestu bomo prostovoljce počakali taborniki in gozdarji ter se skupaj z udeleženci odpravili na delovno lokacijo. Prijave na posameznih lokacijah bodo omejene, zato vam priporočamo, da se pravočasno prijavite. V primeru slabega vremena bomo sadnjo izvedli teden dni kasneje, 22. novembra 2014.

Akcije se udeležite primerno obuti in oblečeni ter opremljeni z rovnico ali krampom, s katerim bomo skopali jamice za sadike. Prav tako bodo dobrodošle delovne rokavice in plastične vreče ali torbe, v katerih bomo prenašali sadike po delovišču in tako preprečili, da bi se korenine sadik med delom izsušile. (vir)

Dodatne informacije:

obnovimo_gozdove
Obnovimo slovenske gozdove