Pangu - iOS 8 in 8.1 jailbreak - iPhone, iPad, iPod Touch Pangu - iOS 8 in 8.1 jailbreak - iPhone, iPad, iPod Touch

Pangu Jailbreak – iOS 8 in 8.1 – iPhone, iPad, iPod Touch

Pangu je prvi delujoči jailbreak za iOS 8 in 8.1 in za Windows in Mac naprave. S Pangujem lahko jailbrejkate: iPod Touch, iPhone 4S, iPhone 5/5C/5S, iPhone 6/6Plus, iPad Mini 2/3 in iPad/iPad Air/Air2. Zadeva je zelo preprosta in za jailbrejk ni potrebno nobenega znanja. Glede na to, da sem sam navajen jailbrejkanega telefona že od mojega prvega iPhonea 3G, mi je oznanilo, da je Pangu izdal delujočo verzijo jailbrejka za OSX precej polepšalo dan, saj sem imel na iPhone telefonu še vedno verzijo 7.0.1.

Postopek je preprost, vsaj jaz sem se ga lotil na ta način:

  • backup telefona (obvezno)
  • v Itunes izberete Restore iPhone
  • počakate, da se naloži iOS 8.1
  • naredite Restore Backup
  • greste na spletno mesto http://en.pangu.io/ in dolpotegnete jailbreak za vaš operacijski sistem
  • odprete datoteko in počakate, da sistem naredi svoje

p.s.: za uničene, pokvarjene, nedelujoče iPade in iPhone ne prevzemam nobene odgovornosti! Jailbreak poteka na vašo lastno odgovornost in lahko povzroči večno uničenje iPada, ali iPhona (preventivno!?)

Kaj je Jailbreak?

Jailbreak (jailbrejk) je nadgradnja programske opreme na iNapravah (iPhone, iPad, iPod), ki omogoča dostop do osnov iOS-a, s katerim omogočimo funkcije, ki jih zaradi določenih razlogov sam iOS kot operacijski sistem ne omogoča. Jailbrejk nima nikakršne povezave s samim podjetjem Apple in je plod dela entuziastov, ki so se odločili, da želijo prosto dostopati do vseh podatkov na svojih iNapravah in ki so kasneje ustvarili celotno industrijo iz tega.

Kaj stori jailbrejk?

Na telefon naloži nadgrajeno osnovo, s katero je omogočen dostop do aplikacije Cydia, ki je skupek različnih aplikacij, ki jih lahko vsak uporabnik sam naloži preko različnih repozitorijev in omogočajo povsem drugačno uporabniško izkušnjo, kot pa jo omogočajo iNaprave v osnovi. Na začetku so bile aplikacije znotraj Cydie zastonjske, kasneje pa so ustvarili svojo trgovino, kjer lahko programerji tudi zaslužijo denar s svojimi aplikacijami – predvsem so to aplikacije, ki ne morejo pristati v uradnem AppStoreu, zaradi vsebine, ali pa zaradi tega, ker je za njihovo uporabo potrebno imeti jailbrejkan telefon. Cydia je plod dela Jaya Freemana – Saurika.

Jailbrejk, ali ne jailbrejk?

Seveda je odgovor odvisen od vsakega posameznika. Sam sem se navadil nanj, ker mi omogoča cel kup funkcionalnosti, ki jih pri Appleu še niso dodali in s katerimi si svojo iNaprav kostumiziram do te mere kot sem navajen.

Pangu - iOS 8 in 8.1 jailbreak - iPhone, iPad, iPod Touch
Pangu Jailbreak – iOS 8 in 8.1 – iPhone, iPad, iPod Touch
  1. Še dobr da imam iPhone 4 in se mi ne bo treba ubadat z jailbreakom za iOS 8 :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja