Skupina Psihomodo Pop je po svoje zaznamovala moje odraščanje. Psihomodo Pop sem prvič slišal daljnega leta 1989, ko je sosed dobil na obisk bratranca iz Bosne in je s seboj prinesel kaseto, na kateri so bili posneti Psihiči. Ne bom omenjal, da sem jo takoj presnel in da sem jo poslušal na “repeat” do nezavesti.

Davor Gobac, njihov frontman, me je totalno fasciniral s svojim glasom in svojo pojavo. Ker sem bil v tistem času ravno v obdobju poslušanja punka – Ramones (I Don’t Want To Grow Up.., kar je še vedno moj moto), Dead Kennedys (California Ãœber Alles..), Bad Religion (Generator..),.. so mi bili Psihomodo Pop odličen dodatek Kud Idijotom, Hladnemu Pivu, ..

Skupino Psihomodo Pop sestavljajo: Davor Gobac – vokal, Vlatko Čavar – kitara, Jurij Novoselič – klavijature, Tigran Kalebota – bobni, Smiljan Paradiš – bas kitara. Izdali so 10 albumov: Godina zmaja, Live in Amsterdam (live album), Sexy magazin, Tko je ubio Mickey Mousea, Srebrne svinje, Unpljugd, Sextasy, Das beste aus der grosse hit parade (live album), Debakl, Plastic Fantastic, Jee! Jee! Jee!, in pred kratkim Ćiribu Ćiriba, ter več kompilacij – dvojni album Tekučih 20 in The ultimate collection

Se kdo spomni komadov: Ramona, Kad sam imao 16, Sexy magazin, Osjećam se haj, Bože čuvaj Psihomodo Pop, Ja volim samo sebe, Linoleum Boy.

Vzponi in padci frontmana Gobca so zaznamovali skupino. Njegove provokacije na koncertih in njegovo uživanje vseh substanc pa je bilo že legendarno. Kasneje, ko se je začela vojna na Hrvaškem so Psihomodovci naredili komad, ki se je večkrat dnevno vrtel na njihovih TV postajah – Hrvatska Mora Pobjediti, z zelo malo besedila, ampak močno sporočilno vrednostjo, ki so jo takrat ljudje potrebovali:

Srce Nam Je Dijamant, Krv Nam Je Dinamit,
Naš Horizont Je Front, Naš Horizont Je Front
Hrvatska, Hrvatska, Hrvatska,
Hrvatska, Hrvatska Mora Pobijediti
Za Slobodu Mora Pobijediti,
Za Slobodu Mora Pobijediti

Njihov novi album Ćiribu Ćiriba sledi njihovemu zvoku in na tem albumu je komad, ki si ga zadnje čase rolam na “repeat” – Bejbi. Opozarjam – poslušanje je na lastno odgovornost!

Psihomodo Pop – Bejbi

pshimodo_pop_bejbi
Psihomodo Pop – Bejbi