Včeraj je potekala zadnja tekma Formule 1 na VN Abu Dabija v Jas Marini. Gledalci, ki so navajeni spremljati dirko preko Televizije Slovenija, so bili nemalo presenečeni, ker ni bilo prenosa na 2. programu RTV Slo v HD tehniki. Televizija Slovenije, ki ima ekskluzivno pravico za prenose dirk Formule 1 je naredila precej kolosalno napako, saj je prenos dirke Formule 1 dala na 3. program, medtem ko je na drugem programu prenašala posvečenje ljubljanskega nadškofa!!

Nezadovoljstvo se je poznalo tudi na Twitterju, ko se je marsikdo spraševal, kaj je vzrok, da se najbolj zanimiva tekma v sezoni ne prenaša na 2. programu in kaj bo namesto dirke na tem kanalu:

Licenca za prenos tekme Formule 1 verjetno ni ravno poceni. Tudi to, da je komentator v Abu Dabiju, nas davkoplačevalce stane nekaj denarja. Seveda sponzorji plačajo del vsega skupaj – sponzorji katerih oglasi se vrtijo med samo dirko. Vendar dvomim, da se sponzorji strinjajo, da se njihovi oglasi vrtijo na 3. programu, medtem ko so “rejtingi” definitivno povsem drugačni, kot pa so na 2. programu.

Ampak naša nacionalka že ve, kako se dela denar in kaj si gledalci želijo. In če je bilo posvečenje ljubljanskega nadškofa tako pomembno dejanje, zakaj potem tega niso prenašali na 1. programu TV Slovenije, kakor bi marsikdo pričakoval. Formulo 1 pa bi lahko pustili na 2. programu in bi bil volk sit in koza cela?!

posvecenje_nadskofa_formula_1
Posvečenje ljubljanskega nadškofa namesto prenosa Formule 1